Sfidare maximă la adresa polițiștilor! Un șmecher conduce zilnic mașina fără permis

1314
2
Marcel Răducan a devenit deja un personaj cunoscut pe plan local pentru infracțiunile sale la regimul rutier și pentru faptul că reușește de fiecare dată să scape indiferent de faptele sale.

Vorbim despre bărbatul care a intrat cu un Audi Q7 în zona pietonală a Satului de Vacanță, același șofer care, la nici 24 de ore după această "aventură", a blocat traficul pe bulevardul Tomis pentru a-și cumpăra țigări. De această dată, a fost prins conducând cu permisul anulat, pentru a doua oară, după ce polițiștii constănțeni i-au luat acestuia dreptul de a conduce pentru cel puțin un an.

În urmă cu două zile, polițiștii Serviciului Rutier l-au depistat pe Marcel Răducan, pe DN 39, în timp ce conducea un autoturism având acest drept anulat. Oamenii legii l-au recunoscut imediat, având în vedere că bărbatul de 29 de ani este un abonat la acest tip de infracțiuni rutiere.

"Nu se poate dispune reținerea pentru repetabilitate"

Am stat de vorbă cu rutieriștii din Constanța pentru a afla de ce nu se ia nicio măsură împotriva unui astfel de exemplu negativ. Legislația din România "lovește" și de această dată, întrucât nu lasă posibilitatea polițiștilor să ia de pe străzi un potențial pericol pentru ceilalți participanți la trafic. Totuși, de fiecare dată când este prins conducând fără permis, Marcel Răducan riscă între 1 și 4 ani de închisoare. Deși acum nu realizează, instanța va ține cont de fiecare abatere, astfel că bărbatul s-ar putea trezi cu aproximativ 10 ani de închisoare pentru… conducere fără permis.

"Dacă acțiunea penală nu este pusă în mișcare sau nu se află într-o stare avansată, după săvârșirea primei fapte, următoarele fapte comise intră în concurs. Creează niște agravante destul de severe, însă nu atrag măsuri preventive. În astfel de cazuri, se poate dispune reținerea pe alte considerente, însă nicidecum pentru repetabilitate. Înainte, instanța putea aplica un spor de pedeapsă până la 5 ani, însă acum este obligată să aplice un spor de pedeapsă. La fiecare conducere fără permis se poate aplica un spor de pedeapsă de la 1 la 4 ani", explică polițiștii constănțeni.



"Specializat" în conducere fără permis

În anul 2009, Marcel Răducan a fost depistat de polițiști la volanul unui autoturism, cu toate că avea permisul de conducere suspendat. În cauză a fost întocmit un dosar penal și a fost trimis în judecată, fiind cercetat pentru infracțiuni privind circulația pe drumurile publice. Dosarul a fost înregistrat pe data de 5 noiembrie 2009, iar în 2 iulie 2010, a fost condamnat la 3 ani de închisoare cu suspendare, decizia rămânând definitivă în 2011.

"În baza art. 81 C.pen. suspendă condiționat executarea pedepsei închisorii aplicată prin prezenta inculpatului, pe durata termenului de încercare de 5 ani, care se socotește de la rămânerea definitivă a prezentei hotărâri", se arată în decizia Judecătoriei Constanța.



Slalom printre pietoni în Satul de Vacanță

Cu toate că se afla în perioada de încercare, de cinci ani, Marcel Răducan a postat, la începutul lunii august 2016, pe rețelele de socializare, o poză în care se lăuda cu isprava sa. Aflându-se la volanul unui Audi Q7, a intrat cu mașina pe podulețul pietonal din Satul de Vacanță, făcându-și loc printre zecile de turiști și copii, pentru a ajunge la terasa pe care o deține, spune el, în Satul de Vacanță. Șoferul a fost identificat și sancționat de polițiști, însă asta nu avea să-l potolească.

A blocat circulația pe bulevard pentru a-și cumpăra țigări

La doar câteva zile, bărbatul a fost surprins de un constănțean, după ce a blocat traficul oprind pe mijlocul bulevardului Tomis pentru a-și rezolva treburi personale. Deși chiar în spatele său se afla o autospecială de Poliție, asta nu l-a împiedicat să meargă să-și cumpere țigări de la un magazin din zonă, în tot acest timp agenții de ordine publică așteptând că șoferul să revină și să plece, fără a solicita ajutorul colegilor de la Serviciul Rutier. 

Comentează știrea

Daniel
1 iulie 2017
Despre cocalari

In natura,buruienile sunt cele mai rezistente. Daunatorii in general se inmultewsc repede si sunt greu de starpit. Genul asta de scursuri ale societatii nu vor sa evolueze,ele sunt buriienile societatii noastre.

DODO
1 iulie 2017
???

pai nu-i greu pt organe sa afle ( daca se vrea ) cine il ,,scoate,, pe asta mereu !

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.7234 secunde