Sfaturile pompierilor constănțeni, pentru evitarea incendiilor în școli

149
Astăzi, începe noul an școlar 2017-2018, porțile redeschizându-se pentru a-i primi pe copii și elevi în grădinițe, școli și licee. Pentru siguranța acestora, pe timpul cât se află la cursuri, trebuie evitată producerea unor evenimente negative, printre care cele mai grave ar fi incendiile.

Producerea unui incendiu într-o unitate de învățământ poate avea consecințe deosebit de grave, prin pierderi de vieți omenești și pagube materiale deosebite. Pentru a preîntâmpina producerea unor astfel de evenimente, Inspectoratul pentru Situații de Urgență "Dobrogea" al județului Constanța reamintește câteva reguli și măsuri de apărare împotriva incendiilor pentru unitățile de învățământ.

"Este necesară asigurarea de stingătoare conform prevederilor normelor în vigoare și verificarea acestora de către personal autorizat; asigurarea evacuării rapide și sigure a persoanelor și bunurilor din clădire; stabilirea unui sistem de anunțare-alarmare în cazul unor situații de urgență. De asemenea, clasele în care sunt elevi cu handicap locomotor și clasele pregătitoare trebuie amplasate pe cât posibil la parter", precizează reprezentanții ISU Dobrogea.

Totodată, semestrial se vor executa exerciții de alarmare-evacuare cu asigurarea participării întregului personal de elevi și cadre didactice și se vor desfășura activități privind educația elevilor pentru formarea unui comportament adecvat în domeniul situațiilor de urgență.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.398 secunde