Sfaturi privind violența domestică, transmise de polițiștii din Constanța

236
Sfaturi privind violența domestică, transmise de polițiștii din Constanța - xpreventiv-1634815374.jpg

Articole de la același autor

Polițiștii Biroului de Analiză și Prevenire a Criminalității desfășoară, în această săptămână, activități de informare pentru prevenirea violenței domestice. În acest context, polițiștii au discutat cu cetățenii despre formele violenţei domestice, aspectele pe care victima trebuie să le aibă în vedere în timpul unei agresiuni, pentru a-şi proteja integritatea corporală şi chiar viaţa, serviciile de care poate beneficia şi instituţiile la care poate apela pentru a obţine ajutor. Totodată, polițiștii le-au vorbit oamenilor despre posibilitatea solicitării unui ordin de protecţie împotriva agresorului, fiind informați cu privire la numerele de telefon la care pot fi sesizate situaţiile de violenţă intrafamilială.

În astfel de situații, recomandările polițiștilor sunt: „Sunați la 112 și cereți sprijinul Poliției, dacă viața și sănătatea vă sunt puse în pericol! Cereți ajutorul organizațiilor care oferă cosiliere, sprijin și adăpost!”.

Activitățile desfășurate fac parte din Programul național și local de prevenire a violenței în familie și a infracțiunilor de natură sexuală.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3435 secunde