€ 4.7627
£ 5.4233
$ 4.2726

Mai multe ştiri online:

Sfaturi pentru motocicliști: cum să nu devină "donatori de organe"

Ştire online publicată Luni, 20 Aprilie 2015. Autor: Andreea ILIESCU
Pentru a evita evenimentele neplăcute în care sunt implicați conducătorii de motociclete, polițiștii vă recomandă să fiți cu ochii în patru și să păstrați mereu contactul vizual cu șoferii care ar putea fi pe cale să vă intersecteze traiectoria. Chiar și atunci când șoferii, bicicliștii și pietonii văd că vă apropiați, ei apreciază greșit, de multe ori, distanța ori viteza. Nu vă bazați numai pe buna lor reacție, încercați să le anticipați mișcările. Cel mai frecvent tip de accident de motocicletă este generat de șoferii care nu se asigură la executarea virajelor la stânga sau la schimbarea benzii de deplasare, așadar feriți-vă de vehicule la viraje și intersecții. Șoferii care vin din urmă s-ar putea să nu încetinească pentru dumneavoastră, deci e bine să vă asigurați în oglinzi atunci când virați.

Abordați curbele cu viteză moderată, fără a le „tăia” - multe accidente se întâmplă din cauza pătrunderii pe sensul opus.

Protejați-vă ochii - curentul de aer și praful vă diminuează vizibilitatea și vă pot răni ochii sau fața. Cea mai bună protecție este o cască integrală cu masca de protecție inclusă. Fiți vizibili - purtați haine strălucitoare, reflectorizante. Adăugați material reflectorizant în plus sau purtați o vestă reflectorizantă. Păstrați-vă întotdeauna farul aprins și rulați în poziția de unde șoferii vă pot observa cu ușurință în oglinda retrovizoare (la

2/3 din lățimea benzii). Evitați unghiurile moarte ale celorlalte vehicule, vă sfătuiesc polițiștii. 

Distribuie :

Articole de la acelaşi autor

Top ştiri din ultimele 7 zile

ziare & stiri Revista presei
Pagina a fost generata in 0.7836 secunde