Sfaturi pentru motocicliști: cum să nu devină "donatori de organe"

392
2
Sfaturi pentru motocicliști:  cum să nu devină

Articole de la același autor

Pentru a evita evenimentele neplăcute în care sunt implicați conducătorii de motociclete, polițiștii vă recomandă să fiți cu ochii în patru și să păstrați mereu contactul vizual cu șoferii care ar putea fi pe cale să vă intersecteze traiectoria. Chiar și atunci când șoferii, bicicliștii și pietonii văd că vă apropiați, ei apreciază greșit, de multe ori, distanța ori viteza. Nu vă bazați numai pe buna lor reacție, încercați să le anticipați mișcările. Cel mai frecvent tip de accident de motocicletă este generat de șoferii care nu se asigură la executarea virajelor la stânga sau la schimbarea benzii de deplasare, așadar feriți-vă de vehicule la viraje și intersecții. Șoferii care vin din urmă s-ar putea să nu încetinească pentru dumneavoastră, deci e bine să vă asigurați în oglinzi atunci când virați.

Abordați curbele cu viteză moderată, fără a le "tăia" - multe accidente se întâmplă din cauza pătrunderii pe sensul opus.

Protejați-vă ochii - curentul de aer și praful vă diminuează vizibilitatea și vă pot răni ochii sau fața. Cea mai bună protecție este o cască integrală cu masca de protecție inclusă. Fiți vizibili - purtați haine strălucitoare, reflectorizante. Adăugați material reflectorizant în plus sau purtați o vestă reflectorizantă. Păstrați-vă întotdeauna farul aprins și rulați în poziția de unde șoferii vă pot observa cu ușurință în oglinda retrovizoare (la

2/3 din lățimea benzii). Evitați unghiurile moarte ale celorlalte vehicule, vă sfătuiesc polițiștii. 

Comentează știrea

Nemotociclistul
20 aprilie 2015
Reveniti la normal

Sfaturi: nu plecati de la Stop pe o roata( am vazut chestia asta in doua intersectii); nu confundati strazile din oras cu pistele de antrenament; nu mergeti ridicati in picioare pe moto fiind de fapt necondusa( vazut si acest aspect); circulati si voi cu viteza legala prin oras si nu faceti slalom printre masini ; nu modificati tevile de esapament..decibelii, etc.

SFAT
20 aprilie 2015
BUN

cum să nu devină "donatori de organe" paI sa nu le doneze ?! oricum nu mai ramna multe organe intregi

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5503 secunde