Sfaturi pentru elevii de la Liceul "George Călinescu", despre droguri și traficul de persoane

529
Sfaturi pentru elevii  de la Liceul

Articole de la același autor

Centrul de documentare din cadrul Liceului Teoretic "George Călinescu" a găzduit, ieri după-amiază, o întâlnire între liceeni și specialiștii de la Centrul Regional Constanța al Agenției Naționale Împotriva Traficului de Persoane și de la Centrul de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Constanța, în cadrul proiectului "Informează-te. Nu crede în promisiuni!". Elevii au aflat, printre altele, ce atitudine trebuie să adopte pentru a nu ajunge victime ale traficului de persoane, care sunt metodele folosite de traficanții de carne vie pentru a le păcăli pe victime, dar și cum pot să recunoască un consumator de droguri și care sunt riscurile la care se expun dacă fumează, prizează sau își injectează narcotice. 
Liceeni s-au arătat interesați de informațiile prezentate, au adresat întrebări specialiștilor, ba inclusiv și-au manifestat dorința de a deveni voluntari la cele două centre. 
"Proiectul se derulează din 2012, pe parcursul a patru ani, urmare a unui parteneriat între Centrul Regional Constanța al Agenției Naționale Împotriva Traficului de Persoane, Centrul de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Constanța, Inspectoratul Județean de Poliție Constanța, Inspectoratul Școlar Județean, Centrul Județean de Resurse și de Asistență Educațională Constanța", ne-a precizat Sorin Bratu, coordonatorul Centrului Regional Constanța Împotriva Traficului de Persoane. "Ne dorim să ajungem în toate școlile din Constanța, sunt aproximativ 300 de școli și sperăm să ajungem în toate. Elevii sunt activi, adresează numeroase întrebări, fiind interesați să afle informații noi", a precizat și Ioan Cosmin Guriță, inspector de specialitate în cadrul Centrului de Prevenire și Consiliere Antidrog Constanța. 
Potrivit Strategiei naționale antidrog 2013 - 2020, una dintre problemele actuale ale societății românești o constituie creșterea cererii de droguri în rândul populației generale, îndeosebi în rândul elevilor. Răspândirea consumului abuziv de droguri în rândul populației tinere a dus la apariția de rețele de trafic ample pe teritoriul țării noastre, fiind necesară astfel, o intensificare, în cadrul programelor școlare, extrașcolare și de petrecere a timpului liber, a acțiunilor de informare, educare și conștientizare a populației școlare în vederea neînceperii consumului de droguri.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Vineri, 01 Noiembrie 2013
Stire din Cultură-Educație : Halloween la "Călinescu"
Pagina a fost generata in 0.4564 secunde