Sfaturi de la polițiști pentru a nu cădea în plasa hoților

363
Sfaturi de la polițiști pentru a nu cădea în plasa hoților - hot-1346437543.jpg

Deși vremea pare să se strice, iar temperaturile nu au fost favorabile în ultimele zile, totuși vara se ține scai de noi iar sezonul estival nu se predă. De acest lucru profită și infractorii care și-au prelungit șederea pe litoral odată cu turiștii. În acest context, polițiștii reco-mandă constănțenilor și celor veniți în vacanță la mare mai multe măsuri pentru a-i ține pe hoți la distanță.


Așadar, mai ales dacă nu sunteți singuri, ci cu copiii, ar trebui să aveți mare grijă și să-i supravegheați în permanență, atât în zone aglomerate sau la magazine, cât și pe plajă sau în locul de joacă, unde se pot răni extrem de ușor sau pot dispărea. În plus, ar trebui să stați de vorbă cu copiii dumneavoastră, indiferent de vârstă, explicându-le, pe înțelesul lor, că nu este bine să intre în vorbă cu persoane necunoscute, că nu trebuie să accepte diverse obiecte de la aceștia, că nu ar trebui să plece în compania unor astfel de persoane și, de asemenea, riscurile care pot exista dacă fac aceste lucruri.

IPJ: Nu deveniți o pradă ușoară!
Inspectoratul Județean de Poliție Constanța recomandă să aveți mare grijă unde vă parcați mașinile. Acestea ar trebui să fie parcate în zone iluminate, departe de întuneric sau de locuri pustii și necunoscute. De asemenea, nu vă uitați autoturismul descuiat și nu lăsați, sub nicio formă, cheile în contact, chiar dacă lipsiți doar câteva momente.


Nu lăsați în autoturism bunuri de valoare, genți, obiecte de îmbrăcăminte sau alte lucruri care ar putea trezi interesul hoților, deoa-rece aceștia acționează atât în parcările aglomerate, cât și din mers, încercând portierele mașinilor staționate.
Păstrați acasă copii xerox ale actelor și o fotografie a autovehiculului. În cazul furtului autoturismului aceste documente sunt extrem de utile poliției pentru căutarea și găsirea rapidă a acestuia - inclusiv prin intermediul internetului. Spărgătorii vor profita de fiecare clipă de neglijență în ceea ce privește siguranța autoturismului dumneavoastră. Mai mult interes în protecția bunurilor personale vă scutește de neplăceri.


O "invitație" pentru hoți este orice portofel, geantă sau diplomat aflat, la vedere, în mașină. Chiar dacă acestea sunt goale, nu le dați prilejul altora de a vă sparge mașina, pentru că pagubele sunt semnificative.


Un alt lucru care atrage atenția hoților este geanta atârnată neglijent de umăr. Poziționați geanta în fața dumneavoastră și protejați-o cu mâna. Pentru bărbați, buzunarul de la spatele pantalonilor este extrem de vulnerabil la urcarea și coborârea din mijloacele de transport în comun.


De asemenea, dacă vă simțiți înconjurați de persoane care nu vă inspiră încredere, căutați să vă schimbați locul.


Nu uitați, siguranța personală este o problemă care ar trebui să vă intereseze în primul rând pe dumneavoastră.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 01 Septembrie 2012
Stire din Eveniment : Polițiștii de la Autostrăzi vor libere
Pagina a fost generata in 0.2609 secunde