Sfaturi de la Poliție pentru prevenirea bullying-ului

338
Sfaturi de la Poliție pentru prevenirea bullying-ului - prevenitvpolitie-1573853859.jpg

Articole de la același autor

Orice formă de agresiune, întâlnită în școli sau pe internet, poate lăsa urme și provoca traume în ceea ce înseamnă adaptabilitatea copilului în societate. De aceea, una dintre preocupările polițiștilor de la Biroul de Analiză și Prevenire a Criminalității este să prevină actele de bullying și cyberbullying în rândul elevilor constănțeni. Drept pentru care, joi, 14 noiembrie, oamenii legii au fost prezenți la Școala Gimnazială nr. 18 "Jean Bart" din municipiul Constanța. 


"De asemenea, au fost transmise aspecte legate de educația juridică, precum explicarea termenului "infracțiune" și ce implică răspunderea penală și contravențională a minorilor. Alte teme prezentate de polițiști au fost din sfera prevenirii manifestărilor violente în rândul tinerilor și prevenirea discriminării. Recomandările acestora au fost susținute de materiale video specifice vârstei elevilor, precum și de sfaturi: evită cuvintele jignitoare și nu încerca să te răzbuni; pentru a evita un conflict mai mare, alege să nu răspunzi provocărilor; analizează comportamentul celor din preajma ta și nu-ți petrece timpul cu persoanele violente; poartă-te respectuos cu oamenii, fii politicos și prezintă-ți părerile cu calm!


Activitățile desfășurate fac parte din Programul de prevenire a delincvenței juvenile și victimizării minorilor - prioritate națională și locală", au arătat reprezentanții Inspectoratului de Poliție Județean Constanța. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3301 secunde