SFATURI cum să circulați cu MAȘINA pe ploaie!

187
SFATURI cum să circulați cu MAȘINA pe ploaie! - ploaietorentialabaltoci14-1380453861.jpg

Articole de la același autor

Poliția Română recomandă șoferilor să circule cu prudență, cu viteză adaptată carosabilului umed și să acorde o atenție sporită pietonilor.

Depășirea limitelor legale de viteză și viteza neadaptată la condițiile de trafic reprezintă unele din principalele cauze ale accidentelor rutiere grave produse pe drumurile publice!

Pentru prevenirea producerii accidentelor de circulație pe fondul condițiilor meteorologice nefavorabile, conducătorii auto trebuie să acorde o atenție deosebită, pentru că poartă nu doar responsabilitatea siguranței lor, ci și a călătorilor.

Timpul ploios poate favoriza producerea unor grave accidente rutiere. Astfel, polițiștii rutieri recomandă tuturor șoferilor de autovehicule să circule cu viteză redusă, să mărească distanța de siguranță în mers, să utilizeze luminile de întâlnire și să evite efectuarea manevrelor în trafic (depășiri, treceri de pe o bandă pe alta, etc.) fără o temeinică asigurare.

În situația în care vizibilitatea în oglinzile autovehiculului este redusă din cauza stropilor de ploaie, folosirea luminilor de către ceilalți conducători auto reduce riscul producerii unor accidente pe fondul neasigurării la schimbarea direcției de mers. De aceea, recomandăm ca luminile de întâlnire să fie folosite pe timpul zilei permanent, mai ales în condiții de vreme nefavorabilă.

Acordați o atenție mărită la pietoni în zilele cu ploi. Aceștia sunt mai puțin prudenți, se ascund sub umbrele, privesc mai puțin în jur și nu se asigură la traversare.

Pietonii sunt rugați să circule numai pe trotuare, traversarea străzii să o facă pe la locurile marcate, la culoarea verde a semaforului electric și numai după ce sunt siguri că intenția lor de a traversa a fost observată de către șoferi.

În condițiile unui trafic aglomerat, ploaia poate determina apariția unor blocaje rutiere temporare.

În această situație, Poliția Română recomandă șoferilor să nu depășească coloana de autovehicule oprite la semafor.

Evitați depășirile atunci când vă deplasați în coloană. Această manevră nu scurtează semnificativ timpul de deplasare, însă vă poate pune viața în pericol.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Miercuri, 18 Septembrie 2013
Stire din Social : Cum va fi vremea astăzi, la Constanța
Sâmbătă, 29 Iunie 2013
Stire din Social : Ploaie slabă, pe litoral
Pagina a fost generata in 0.6088 secunde