Sfaturi către studenți, pentru a nu ajunge victime ale traficului de persoane

436
Sfaturi către studenți, pentru a nu ajunge victime ale traficului de persoane - preveniretrafic-1618753996.jpg

Articole de la același autor

Polițiștii Biroului de Analiză și Prevenire a Criminalității din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Constanța împreună cu specialiști ai Centrului Regional împotriva Traficului de Persoane Constanța au desfășurat, săptămâna trecută, activități informativ-preventive în rândul studenților. Demersul polițiștilor se înscrie în Campania europeană de prevenire a traficului de persoane „Ești victimă a traficului de persoane? Ai drepturi!". Prevenirea și combaterea traficului de persoane (în special femei şi copii) constituie aspecte ce reclamă din partea tuturor țărilor, fie că este vorba de statele de unde provin victimele sau de cele unde ajung să fie exploatate, adoptarea unor măsuri eficiente de prevenire a traficului, de pedepsire a traficanților și de protecție a victimelor.

Potrivit oamenilor legii, statisticile evidențiază că traficanții se ocupă de obținerea actelor necesare tranzitării granițelor, de organizarea deplasării, iar din momentul recrutării inițiale și până la sosirea în ţara de destinație, victimele sunt vândute de două sau de trei ori, sunt deposedate de acte și închise.

Totodată, polițiștii constănțeni le-au vorbit studenților și despre violența domestică, care poate să se manifeste sub diverse forme: verbală, psihologică, fizică, sexuală, economică, socială, spirituală și cibernetică. Sub nicio formă și în nicio împrejurare, obiceiul, cultura, religia, tradiția și onoarea nu pot fi considerate drept justificare pentru niciun tip de acte de violență definite prin lege.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 2.5242 secunde