SFÂRȘIT DE VACANȚĂ! Aglomerație pe autostradă, și pe mai multe drumuri naționale

147
SFÂRȘIT DE VACANȚĂ! Aglomerație pe autostradă, și pe mai multe drumuri naționale - trafic1-1523270651.jpg

Articole recomandate

Traficul rutier este aglomerat, luni, pe toate drumurile naționale și în special pe Valea Prahovei, unde se circulă în coloană între stațiunile Predeal și Sinaia. De asemenea, se circulă în condiții de aglomerație pe DN1 și pe sensul de urcare, între Nistorești și Comarnic, pe o distanță de aproximativ 4 km. Peste 1.400 de polițiști rutieri sunt în teren și sunt în funcțiune aproximativ 300 de aparate Radar, a declarat chestorul de poliție Florentin Brăcea, directorul Direcției Rutiere din cadrul Poliției Române.

Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliției Române informează că, din cauza numărului mare de autovehicule care se deplasează dinspre munte către capitală, se circulă îngreunat pe DN 1 Valea Prahovei, între stațiunile montane Predeal și Bușteni, formându-se o coloană în mișcare, care se deplasează cu o viteză de aproximativ 20 km/h. De asemenea, se circulă în condiții de aglomerație și pe sensul de urcare, între Nistorești și Comarnic, pe o distanță de aproximativ 4 km.

Pentru evitarea aglomerației, șoferii care se întorc de la munte pot folosi următoarele rute ocolitoare:

- dinspre Brașov: DN1A Săcele - Cheia - Ploiești, A3 Ploiești - București;

- din zona Bran - Moieciu: DN73 - DN72A - DN 71 - DN7, respectiv traseul Brașov - Valea Mare-Pravăț - Stoenesti - Targoviște - Bâldana - București sau DN73 - A1, respectiv Brașov - Pitești - București.

Valorile de trafic au început să crească și pe Autostrada A1 București - Pitești, pe sensul de mers către capitală, dar momentan se circulă fluent, fără staționări.

"Astăzi ne așteptăm la valori ridicate de trafic pe toate drumurile naționale din România. La acest moment, situația este în felul următor: avem pe DN1 trafic aglomerat pe raza stațiunilor montane Predeal, Sinaia. S-a dispus măsura devierii traficului pe DN1A de la Brașov pe Cheia și Cheia către Ploiești. Valori ridicate de trafic se înregistrează și pe autostrada București - Pitești, DN2, DN 65 Slatina - Pitești, DN7 Râmnicu Vâlcea - Pitești și DN6", a anunțat chestorul de poliție Florentin Brăcea, șeful Direcției Rutiere din cadrul Poliției Române.

Polițiștii recomandă conducătorilor auto să circule cu atenție, să păstreze distanța de siguranță dintre autovehicule, să respecte indicațiile polițiștilor rutieri prezenți la fața locului pentru fluidizarea circulației și să-și păstreze calmul la volan, manifestând respect față de ceilalți participanți la trafic.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.3946 secunde