Sezonul înecaților! Care sunt plajele din Constanța unde moartea pândește în apă

1584
5
Sezonul înecaților! Care sunt plajele din Constanța unde moartea pândește în apă - fondainceputsezonulinecatilor-1433689657.jpg

Articole de la același autor

A venit vara, iar turiștii au început să își facă apariția pe litoral și deja au fost înregistrate câteva cazuri de înec. Oamenii ignoră avertismentele salvamarilor, dar și panourile de avertizare și se aventurează în valurile mării fără să se gândească preț de o secundă că își pun viața în pericol.

Pe întreg litoralul românesc, sunt mai multe zone periculoase, unde scăldatul nu este recomandat sau este chiar interzis.

"Una dintre aceste zone unde scăldatul este interzis se află chiar la intrare în stațiunea Mamaia, în zona hotelului Malibu. Acolo vin mulți copii să sară și au fost mai multe nenorociri. De asemenea, în zona digului vechi de la Cazino este interzis scăldatul, iar în ceea ce privește orașul, în zona Modern este o porțiune, tot lângă dig. Toate acestea sunt semnalizate prin panouri de avertizare și balize", a declarat Gabriel Culea, coordonatorul salvamarilor din Mamaia.

În ceea ce privește restul litoralului, mai sunt câteva zone periculoase unde, de-a lungul anilor, zeci de persoane și-au pierdut viața.

"În Eforie Nord, sunt trei zone, respectiv Belona, Debarcader și Tabăra de copii Luminița, iar în stațiunea Eforie Sud, tragedii s-au petrecut în zona digului Popovici", a declarat salvamarul Nicolae Drăgan.

În ceea ce privește stațiunea Costinești, turiștii nu trebuie să depășească balizele, deoarece riscă să se înece.

"De la un capăt la celălalt, după balize este periculos, asta pentru că nu avem diguri care să protejeze plaja și se formează gropi. De asemenea, în zona Forum este interzis scăldatul, deoarece sunt multe pietre și nici nu se poate interveni", a declarat salvamarul Nicolae Serafim.

Unele zonele devin periculoase din cauza curenților puternici, iar altele, din cauza gropilor formate și a pietrelor din apă.

"Curentul se formează în funcție de cum bate vântul. Niciodată nu trebuie să te lupți, că nu câștigi în fața lui. Mai bine te lași dus și când își mai slăbește din putere, atunci poți ieși. În ceea ce privește gropile, acestea se formează și se astupă în funcție de curenți", a mai spus Gabriel Culea.

Doi turiști și-au găsit sfârșitul în mare…

Sâmbătă după-amiază, doi turiști și-au găsit sfârșitul după ce s-au aruncat în valuri.

Unul dintre cazuri a fost înregistrat în stațiunea Jupiter. Un tânăr de 26 de ani, din Ialomița, venise la mare împreună cu mai mulți colegi de serviciu. Câțiva dintre ei au intrat în apă să se răcorească, însă valurile i-au scos. Tânărul de 26 de ani a înaintat, a fost tras de curenți și nu a mai ieșit la mal. Colegii săi au sunat la 112 și au cerut ajutor. Salvamarii au încercat să intervină pentru a-l aduce la mal, însă tânărul fusese prins între stabilopozi astfel că au cerut ajutorul pompierilor Inspectoratului pentru Situații de Urgență "Dobrogea". Militarii de la Detașamentul Mangalia s-au deplasat în scurt timp la locul indicat, însă intervenția a durat mai bine de o oră. Medicii SMURD, dar și cei la Serviciul de Ambulanță Județean s-au chinuit mai bine de o oră pentru a-l readuce la viață. Din păcate, manevrele lor de resuscitare au fost zadarnice. Trupul neînsuflețit a fost transportat la morgă pentru efectuarea necropsiei și stabilirea cauzei decesului.

După numai câteva ore, un alt apel la 112 anunța că o altă persoană s-a înecat pe o plajă din Mangalia. Potrivit anchetatorilor, victima este un bărbat de 45 de ani, din Brăila, venit la mare pentru a se angaja. Cadavrul a fost transportat la morgă, iar oamenii legii i-au anunțat familia despre tragedie.

Menționăm că un alt turist, de 33 de ani, a fost căutat zile la rând de scafandrii ISU după ce s-ar fi înecat în stațiunea Costinești. Acesta își închiriase o barcă, însă angajații clubului nautic au găsit ambarcațiunea la 100 de metri de mal și nici urmă de turist.

v v v

Salvamarii atrag atenția atât turiștilor, cât și constănțenilor să respecte semnificația steagurilor arborate și recomandările lor.

Comentează știrea

Florin
8 iunie 2015
oferta de lucru

Ai vrea sa vezi imediat cea mai completa si mai profitabila oferta de lucru? Acum, in premiera absoluta, vei viziona un video extrem de clar, video care te va convinge total si definitiv sa vii in echipa noastra! Rezultatele sunt deja dovedite! Eu vreau sa te ajut si sa te simti in siguranta, asa ca astept sa ma contactezi si sa-mi soliciti restul detaliilor la adresa mea de email: [email protected]

Stela
8 iunie 2015
Intotdeauna exista o solutie

De atitudinea pe care o ai față de viață depinde atitudinea pe care viața o va avea față de tine. Asta scrie celebrul Colin Turner în cartea "Născut pentru succes". Căutăm urgent colaboratori part-time care vor să câștige bani în timpul liber, într-un proiect unic la nivel mondial. Oferim contract de comision. Pentru mai multe detalii, trimiteți mesajul PROIECT la adresa de email:[email protected]

maria
8 iunie 2015
rusine salvamarilor

salvamarii sunt atenti la femeile de pe plaja nu la oamenii care intra in apa

Gelu
8 iunie 2015
Ce se poate aștepta de la salvamari țigani ?

Atît timp cît în Eforie Nord toți salvamarii sunt țigani nici nu se poate lua in calcul sa se facă ceva pt. salvarea persoanelor care sunt în pericol. Singurul lucru pe care-l fac acesti țigani este sa-și manifeste nesimțirea și să enerveze pe toată lumea.

Vlad
12 august 2015
De vina sunt oamenii

Marea vina o are omul care vine la mare nu salvamarul. Doar suntem la noi in tara, intelegem ce scrie pe panourile de avertizare, dar nu luam seama iar asta duce la moarte.

Articole pe aceeași temă

Luni, 01 Iunie 2015
Stire din Eveniment : Turist înecat la Eforie
Pagina a fost generata in 0.4997 secunde