Senzațional / Cum se inspiră hoții români din filmul "Fast & Furious"

353
Senzațional / Cum se inspiră hoții români din filmul
Cea mai importantă grupare infracțională organizată din zona Urziceni - Afumați, specializată în furturi din TIR-uri, din care făcea parte și un fost membru al clanului Cămătarilor, a fost destructurată de procurorii DIICOT - Structura Centrală, 20 de suspecți fiind duși marți la audieri.
Potrivit NewsIn, liderii grupării au fost identificați ca fiind membrii familiei lui Santer Porumbiță (37 de ani), din comuna ilfoveană Afumați, care au atras în grupare și alte persoane. De asemenea, potrivit DIICOT, un membru important al grupării era Dănuș Ion, zis "Dan Jeg", fost membru al clanului Cămătarilor, aflat în prezent în stare de arest, în executarea unei pedepse dispuse anterior.
Membrii grupării foloseau o metodă inedită și riscantă pentru a sustrage mărfurile. Astfel, autovehiculele TIR, aflate în mers, erau încadrate în trafic de alte autovehicule, aparținând învinuiților, din care un autoturism circula în fața TIR-ului vizat, pentru a încetini deplasarea acestuia, iar un altul, aflat imediat în spatele TIR-ului, circula cu luminile stinse, pentru a asigura transportul celorlalți coinculpați. Unul dintre infractori, aflat în acest ultim autoturism, asigurat în dispozitive special realizate, urca pe capotă și tăia sigiliile și forța ușile din spate ale TIR-ulor, sustrăgând bunurile transportate.

Mărfurile sustrase - aparate TV, țigări, cafea sau alte bunuri ușor vandabile, erau preluate de alți învinuti, aflați în autoturism, și erau încărcate într-o autoutilitară, fiind depozitate ulterior în două locații deținute de către învinuiți, după care erau comercializate în municipiul București, în zona pieței Obor.

Potrivit DIICOT, în aceast mod membrii grupării au cauzat un prejudiciu de peste 300.000 de euro.

La sediul DIICOT au fost conduse 20 de persoane în vederea audierii, urmând ca după finalizarea audierilor să fie dispuse măsurile legale.








Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3525 secunde