Sentință pentru torționarul Alexandru Vișinescu

249
Sentință pentru torționarul Alexandru Vișinescu - 61385703-1455090648.jpg

Articole recomandate

Alexandru Vișinescu, primul torționar comunist adus în fața justiției, își află astăzi verdictul. Acuzarea a cerut să fie încarcerat pentru 20 de ani, pedeapsă primită deja în prima instanță. La ultimul termen din proces, Vișinescu nu a vrut să facă nicio declarație, pe motiv că e bolnav. Anchetatorii spun că fostul comandant de la Râmnicu Sărat ar fi vinovat de moartea a 12 deținuți politici, printre care și Corneliu Coposu.

Rudele victimelor cer daune între 20 de mii și 100 de mii de euro, deși susțin că nicio pedeapsă nu poate șterge faptele comise de Vișinescu.

Fostul comandant de la Penitenciarul Râmnicu Sărat a primit în primă instanță 20 de ani de detenție. Alexandru Vișinescu a fost găsit vinovat pentru că, în perioada în care era șeful închisorii, 12 deținuți politici au murit în chinuri groaznice. Aceștia au fost bătuți crunt, înfometați și lăsați fără medicamente, dacă se îmbolnăveau.

Ancheta a fost declanșată de Parchetul General în iulie 2013, la 50 de ani de la comiterea faptelor, scrie realitatea.net

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4374 secunde