SENTINȚĂ DURĂ / "Ucigașul cu BMW", 5 ani de închisoare, 100.000 euro despăgubiri

4956
11
SENTINȚĂ DURĂ /

Ștefan Roman, unul dintre avocații lui Radu Popescu, tânărul care, beat fiind și drogat, l-a omorât într-un accident rutier pe fostul antrenor de fotbal Vasile Luban, în luna noiembrie 2011, a fost protagonistul, ieri, al unei scene jenante, la Judecătoria Constanța. Acesta, dorind cu orice preț să obțină de la magistrați amânarea judecării pe fond a dosarului, dat fiind faptul că toate probele fuseseră administrate, și văzând că cererile sale sunt respinse de magistrat, în ultimă instanță, a decis să îl recuze pe judecătorul Lavinia Mihaela Cîrciumaru, cea care instrumentează dosarul. Până aici toate bune și frumoase, doar că, întrebat fiind pe ce temei își formulează cererea, acesta nu a știut ce să spună și a cerut timp de gândire pentru acest lucru!

Vrem să recuzăm, dar nu știm de ce!?
Prima tentativă a avocatului Roman de a amâna judecarea dosarului a fost aceea că are nevoie de timp să studieze și, eventual, să formuleze obiecțiuni la expertiză. Judecătorul i-a replicat că părțile au avut suficient timp la dispoziție pentru a studia rezultatul expertizei, motiv pentru care cererea de amânare a fost respinsă.
O altă tentativă eșuată de a amâna dosarul a fost aceea de audiere a unui martor în apărare, care a fost în barul în care Radu Popescu se refugiase după producerea accidentului. Cum aspecte legate de acest lucru fuseseră povestite de martorii care au fost audiați în cauză, judecătorul a respins și această solicitare.
Văzând că nu îl poate determina pe judecător să îi facă pe plac, avocatul Ștefan Roman a spus că o recuză! Numai că atunci când i s-a cerut temeiul legal în baza căruia face acest lucru, avocatul a dat din colț în colț, neștiind ce să spună (!?) Roman a cerut un răgaz de câteva minute, care i-a fost acordat de judecător, iar după ce avocatul a răsfoit Codul Penal și cel de procedură penală, a spus că își susține cererea în baza art. 48 litera d) Cod de procedură penală. El a arătat în continuare că îl suspectează pe judecător că, dată fiind eroarea acestuia de acum câteva săptămâni, care s-a soldat cu consecința punerii în libertate a lui Radu Popescu, ar intenționa să îl condamne cât mai curând pe clientul său la o pedeapsă mai aspră decât ar merita.
"Nu puteți da o soluție imparțială în acest dosar! Vreți să demonstrați că nu ați avut niciun interes și veți da o soluție de condamnare a clientului meu", a spus avocatul.

Dezbateri pe fondul cauzei
Ședința s-a întrerupt, dosarul fiind trimis la conducerea Judecătoriei Constanța, în vederea soluționării cererii de recuzare.
După câteva ore, aceasta s-a judecat de magistratul Victor Văduva, care a respins solicitarea avocatului, iar, după-amiază, judecătorul Lavinia Mihaela Cîrciumaru s-a reîntors în sală, unde a putut să finalizeze judecata în acest dosar.
Procurorii au cerut condamnarea la o pedeapsă cu închisoarea spre maximum prevăzut de lege a lui Radu Popescu, pe când avocații acestuia au încercat să scoată în evidență faptul că tânărul este la prima abatere la legea penală, că nu a intenționat să îl omoare pe Vasile Luban, ce aștepta, liniștit, autobuzul în stație, că, mai mult decât atât, nici nu știa că în accidentul rutier provocat de el ar fi murit cineva!

Ultima oră
Aseară, Radu Popescu a fost condamnat la 5 ani de închisoare cu executare. Judecătorul a emis mandat de arestare pentru 30 de zile și a decis ca șoferul criminal să achite 15.000 lei daune materiale, 50.000 de euro daune morale către soția victimei și câte 25.000 de euro daune morale către cele două fiice ale victimei.
Decizia nu este definitivă, ea putând fi atacată cu recurs.



Comentează știrea

11 comentarii. Pagina 1 din 2. Click pe pagina dorită : 1 2 
Lubiana Luban
9 martie 2012
radu poescu

Dumnezeu a venit o clipa pe pamant, ca sa faca dreptate. Sper ca aceasta, sa dureze!

10 ani trebuia
9 martie 2012
niste jeguri de soferi

cam mica pedeapsa! dar decat cu,,,suspendare bun si asa!

X
9 martie 2012
Drogalete ietfin

Bine ca se duce la puscarie ! Scapam de un neispravit drogalete boschetar notoriu !

marone
9 martie 2012
scandalos

rusine Camelia Miu jurnalista de 2 lei, si judecatoarea Carciumaru... SUBIECTIVISMUL de care dati dovada e nemaipomenit Asta e justitie, judecatoarea incearca sa-si spele pacatele pt. greseala comisa ce a dus la eliberarea inculpatului si ii da orbeste 5 ani cu executare... pentru ca a intrat in atentia CSM

X
9 martie 2012
pentru Marone

Hai frate...nu-l mai apara atat pe scursura societatii, acest neispravit care umbla beat si drogat cu 150 km/h dimineata la ora 7 pe Mircea...

mishu
9 martie 2012
nerusinatule

daca il zbura pe tac-tu de pe trotuar un sofer beat si dragat cu 150 km la ora si apoi ar fi fugit tot la fel de ingaduitor ai fi fost?

Răspuns la: scandalos
Adăugat de : marone, 9 martie 2012
rusine Camelia Miu jurnalista de 2 lei, si judecatoarea Carciumaru... SUBIECTIVISMUL de care dati dovada e nemaipomenit Asta e justitie...
Andrei
9 martie 2012
Asa sa fie

Nu pot sa va doresc, voua celor care ati postat aici, decat sa vi se faca " dreptate" de Carciumaru . Atat va doresc din suflet! :) Asa sa va ajute Dumnezeu.

Andrei
9 martie 2012

Da! Dumnezeu va face dreptate, de asta sa fiti convinsa. Nimeni nu scapa.

Răspuns la: radu poescu
Adăugat de : Lubiana Luban, 9 martie 2012
Dumnezeu a venit o clipa pe pamant, ca sa faca dreptate. Sper ca aceasta, sa dureze!
vasile
10 martie 2012
un boschet

sincer sa fiu, daca il omora pe tata, il terminam !! 5 ani e foarte putin, merita de la 10 in sus, parerea mea.

X
10 martie 2012
Asa sa ne ajute Dumnezeu sa mai scapam de boschetari la volan

Cand o sa ne urcam si noi beti si drogati la volan si o sa omoram o persoana la 7 dimineata cu 150 km/h, atunci sa ne faca dreptate Carciumaru si orice alt judecator ! Sa primim 25 de ani, nu 5 ! ;)

Răspuns la: Asa sa fie
Adăugat de : Andrei, 9 martie 2012
Nu pot sa va doresc, voua celor care ati postat aici, decat sa vi se faca " dreptate" de Carciumaru . Atat va doresc din suflet! :) Asa sa va ajute...
11 comentarii. Pagina 1 din 2. Click pe pagina dorită : 1 2 

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.7741 secunde