Senatorul Cătălin Voicu a fost arestat

260

Articole recomandate

Înalta Curte de Casație și Justiție a admis, ieri, propunerea procurorilor DNA de arestare preventivă a senatorului Cătălin Voicu, cerere care a fost înaintată instanței în 26 martie. În referatul de arestare, procurorii au susținut că senatorul reprezintă un pericol public și că, în libertate, ar putea zădărnici aflarea adevărului, dar și că s-ar putea sustrage anchetei.
Pentru a demonstra că încarcerarea senatorului e necesară, procurorii au trebuit să aducă probe care să demonstreze că ar fi încercat comiterea unor infracțiuni după ce față de el s-a început urmărirea penală. Voicu susține că stenogramele au fost aruncate în presă de anchetatori pentru a influența decizia instanței.
"Mă duc acolo cu sufletul deschis, îmi susțin cauza și cu asta basta. Nu vorbesc despre lucruri care nu s-au produs, eu mă duc acolo cu sufletul curat. Voi explica în fața magistraților și nu am nimic de ascuns", a spus Cătălin Voicu.
Senatorul Cătălin Voicu a cerut să fie audiat în plenul Senatului, susținând că hotărârea adoptată miercuri, 24 martie, pentru avizarea arestării sale, la cererea procurorilor, "este lovită de nulitate absolută", deoarece  a fost încălcat Regulamentul Senatului și Constituția, care precizează că parlamentarii "nu pot fi perchiziționați, reținuți, ori arestați fără încuviințarea camerei din care fac parte și numai după ascultarea lor". Cererea sa a fost însă respinsă de Senat.
Senatorul PSD Cătălin Voicu este acuzat de trafic de influență. Procurorii DNA susțin că acesta ar fi intervenit pe lângă magistrați sau polițiști pentru a-și ajuta diverse cunoștințe să scape de dosare penale. Una dintre persoanele puse sub învinuire în acest dosar este și senatorul Alexandru Mazăre, care, potrivit unor stenograme apărute în presă, ar fi încercat să negocieze niște "achitări" în anumite dosare penale, în care, se pare, inculpat se află chiar fratele său, primarul Radu Mazăre.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.0342 secunde