Dosarul "contrabanda cu țigări, la Vama Veche"

Senator din Constanța, trimis în judecată alături de angajații firmei sale

1125
3
Senator din Constanța, trimis în judecată alături de angajații firmei sale - fondsenatorconstantatrimisinjude-1427998160.jpg

Articole de la același autor

Un senator din Constanța a fost trimis în judecată pentru evaziune fiscală. Alături de el au mai fost deferiți justiției și alte 11 persoane, angajații unui magazin de tip duty free de la punctul de trecere a frontierei Vama Veche, dosar în care sunt acuzați de contrabandă cu țigări. 


Procurorii din cadrul Par-chetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție au finalizat cercetările și au dispus trimiterea în judecată a lui Ionuț Elie Zisu (în prezent senator), care este acu-zat de evaziune fiscală. Alături de parlamentar au mai fost trimiși în judecată și Stelian Grosu, George Nivaci, Nicolae Cioti, Stelian Tocia, Marius Caracoti, George Nicolae, Anton Caracota, Mihai Giumba, Cristina Emilian și Maria Dănilă, pentru complicitate la evaziune fiscală. 


Potrivit anchetatorilor, în perioada ianuarie - septembrie 2005, Ionuț Elie Zisu, de 51 de ani, administratorul societății SC GFS Duty-Free Romania, împreună cu cei zece angajați ai săi au falsificat bonurile fiscale aferente țigărilor vândute. 


"Inculpatul Zisu Ionuț Elie a omis să constituie și să vireze acciza datorată bugetului consolidat al statului, ca urmare a evidențierii în actele contabile sau în alte documente legale ale chel-tuielilor care nu au la bază operațiuni reale, ori evidențierea altor operațiuni fictive. Totodată, inculpatul Grosu Stelian, în calitate de responsabil al magazinului din Punctul de Trecere a Frontierei Vama Veche (calitate cu care a fost învestit de Zisu), a înlesnit inculpaților vânzători în cadrul unității tip duty free comercializa-rea nelegală a produselor tip țigarete", precizează procurorii ÎCCJ.


Angajații falsificau datele privind cumpărătorii 
Astfel, pe bonurile fiscale au fost trecute persoane care în perioada respectivă nici nu au ieșit din țară sau persoane care ar fi avut mai multe pașapoarte. Dar ceea ce a atras în mod special atenția anchetatorilor a fost faptul că unele facturi ilustrau faptul că o singură persoană, care pleca sau venea din străinătate, ar fi putut să cumpere cantități imense de țigarete. Pe baza probelor adunate la dosar, oamenii legii au stabilit că angajații au vândut în acest fel nu mai puțin de 58.058 de cartoane de țigări. 


"Din probele administrate pe parcursul urmăririi penale a mai rezultat faptul că anga-jații Duty Free au vândut 58.058 cartoane de țigarete (peste nivelul destinat uzului personal stabilit de Ministerul Finanțelor Publice), către persoane fizice care nu figurează în evidențele IJPF Constanța ca intrate sau ieșite din țară, rezultând că acestea au fost comerciali-zate pe teritoriul României, devenind astfel produse accizabile. O relevanță deosebită o prezintă constatarea că, din cele 191 persoane care figurează în evidența Punctului de Trecere a Frontierei Vama Veche și care ar fi achiziționat țigarete în cantități impresionante din magazinul duty free, doar două sunt evidențiate cu date de identitate și număr de pașaport valide", au explicat anchetatorii. 


Prejudiciul total estimat a fi adus bugetului de stat este de 1.612.509 lei, iar în vederea recuperării acestuia procurorii au dispus instituirea unor sechestre pe bunuri mobile și imobile aparținând inculpaților. 


Comentează știrea

Papu
3 aprilie 2015
Tintili mintili

Machidon hot!!! Au furat machidonii intr-o veselie, in Romania. Au venit saraci lipiti, si in 50 de ani, au reusit sa fure destul. Mafia machidonilor va merge la PUSCARIE!

Lali
3 aprilie 2015
Senatoru

Papule de format au fost de Machidoni nostri de la Parchet,APIA,Finate,Apele romine si cam peste tot unde se manevrau bani publici Machidoni erau sefi,intrebatil pe Hsotti si cam in fruntea spagarilor era Mazare si Deliorga ca plingeau toti ca pre mult le cere si erau executati bine inteles ca nici Machidoni cum sint ei plingareti ca nu dateau si ei de la ei tot de la Stat mergeau si banditi spagari stiiau cum si cit sa le ceara provizionu ca se inpartea si la alti.

armaghedon
3 aprilie 2015
tigarete

pe machedonul de la Kogalniceanu, Gigi Enache l au facut scapat cu fabrica de tigari....

Articole pe aceeași temă

Miercuri, 01 Aprilie 2015
Stire din Eveniment : Amendat pentru contrabandă cu… boia
Pagina a fost generata in 1.2772 secunde