Șeful Poliției Române face prăpăd la Constanța

2495
Șeful Poliției Române face prăpăd la Constanța - ee6fb1c7e6791031d026fd148e79a7c9.jpg

Articole de la același autor

Ieri, au venit la Constanța inspectorul șef al Inspectoratului General al Poliției Române (IGPR), Liviu Popa și procurorul general al României Laura Codruța Kovesi. Întâlnirea dintre Kovesi și procurorii criminaliști a avut loc la Hotelul Palas și s-a ținut cu ușile închise. La fel a decurs și întâlnirea dintre chestorul Liviu Popa și conducerea Inspectoratului Județean de Poliție Con-stanța (IPJ). Ulterior, în sala mare a IPJ-ului, a avut loc o conferință de presă la care au participat, pe lângă chestorul Popa, șeful IPJ Constanța, comisar șef Dumitru Catană, adjunctul șefului IPJ Constanța, comisar șef Adrian Rapotan, precum și purtătorul de cuvânt al instituției, Gelu Ma-nolescu.

Numărul polițiștilor detașați pe litoral s-a înjumătățit
Potrivit lui Liviu Popa, întâlnirea de ieri a avut loc la inițiativa Parchetului General, mai exact a procurorului general Kovesi, discutându-se despre proiectele în derulare ale IGPR. Mai exact, primul proiect are în vedere reorganizarea Poliției de ordine publică atât în mediul urban, cât și în cel rural. Aici s-a vorbit despre eficiența, cât și de împărțirea competențelor polițiștilor pentru zona de patrulare.
Un alt subiect luat în discuție a fost cel referitor la orele suplimentare pe care le efectuează polițiștii, pentru care, bineînțeles, vor fi plătiți. De precizat este faptul că, în acest sezon estival, 250 de polițiști din țară vor fi detașați pe litoral, mult mai puțini ținând cont că anul trecut numărul lor a fost de 500.
Totodată, în cadrul întâlnirii dintre Liviu Popa și personalul cu funcții de conducere din cadrul IPJ Constanța, s-a vorbit despre disponibilizarea polițiștilor. "Aici vom ține cont de evaluările prin care vor fi disponibilizați polițiștii care merită", a spus Popa.

"Nu am avut timp. Sunt pe drumuri"
Din a doua parte a anului vor fi luate în calcul și alte proiecte care țin de Serviciul Poliției Rutiere, cât și de cel al Investigațiilor Criminale.
În cadrul conferinței de presă s-au luat în discuție evenimentele care au avut loc săptămâna trecută la Constanța. Mai exact, este vorba despre polițiștii de la Transporturi acuzați de furtul de uree, scandalul de lângă terasa Kudos, cât și despre cei doi minori de 12, respectiv 14 ani, încătușați, care au reușit să evadeze din Secția 4 Poliție.
Despre fuga infractorilor din sediul poliției, șeful Poliției Române, Liviu Popa, a declarat: "Este responsabilitatea noastră, în prezent are loc o cercetare pre-alabilă prin Consiliul de Disciplină a ofițerului care se ocupa de acest caz".
Totodată, despre acest incident, comisarul șef Adrian Rapotan a spus că "este o pată neagră pe obrazul poliției".
În privința polițiștilor de la Transporturi acuzați de furtul de uree, Liviu Popa a spus că detestă asemenea cazuri și că "dacă se va dovedi că cei trei sunt implicați în furtul acelor materiale își merită soarta de a fi trimiși la închisoare".
La finalul conferinței de presă, șeful IGPR a mai spus că nu este mulțumit de activitatea polițiștilor din Constanța și nici de comisarul șef, Dumitru Catană, ba, chiar, "voi face evaluări în privința schimbării din funcție a domnului Catană", a spus Liviu Popa.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.3779 secunde