Șeful Jandarmeriei, Ionuț Sindile, pus sub învinuire în dosarul mitingului din 10 august

232
Șeful Jandarmeriei, Ionuț Sindile, pus sub învinuire în dosarul mitingului din 10 august - sindile-1537517826.jpg

Articole recomandate

Șeful Jandarmeriei române, Ionuț Sindile, a fost pus sub învinuire, vineri, pentru modul în care s-a intervenit împotriva protestatarilor din Piața Victoriei, pe 10 august, anunță Realitatea TV.


UPDATE: Șeful Jandarmeriei Romane, Ionuț Sindile, a fost pus sub învinuire în dosarul intervenției violente a forțelor de ordine la mitingul din 10 august.

"Mi s-a adus la cunoștință calitatea de suspect cu privire la complicitate la abuz în serviciu și participare improprie abuzivă", a spus Sindile la ieșirea de la Parchet.

Întrebat dacă își cere scuze cetățenilor agresați nejustificate, Sindile a răspuns: "Din punct de vedere moral, instituția și-a anunțat scuzele. Acum urmează partea legală".

La Parchet a venit deja fostul șef al Jandarmeriei, Sebastian Cucoș, și urmează să vină și Laurențiu Cazan, cel care a comandat efectiv trupele aflate în piață.

Mai mulți oameni au venit, vineri, la Parchet pentru a protesta față de șefii Jandarmeriei. Oficialii Jandarmeriei au fost huiduiți. Au existat și îmbrânceli între forțele de ordine și protestatarii care strigau: "La pușcărie!".

Potrivit documentului prezentat de Rareș Bogdan, în premieră, la "Jocuri de Putere", împotriva șefilor jandarmilor există învinuiri de abuz în serviciu, complicitate la abuz în serviciu și la purtare abuzivă. Aceleași surse nu exclud posibilitatea ca și colonelul Cătălin Paraschiv, supranumit "fantoma în alb", să fie chemat în fața procurorilor, tot ca suspect. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.3826 secunde