Șeful DNA Constanța, audiat de procurorii SIIJ. Ce a declarat Andrei Bodean

699
Șeful DNA Constanța, audiat de procurorii SIIJ. Ce a declarat Andrei Bodean - bodean-1560177090.jpg

Articole recomandate

Șeful DNA Constanța, Andrei Bodean, a fost audiat, astăzi, de procurorii Secției de investigare a infracțiunilor din Justiție (SIIJ), care îl acuză de abuz în serviciu și represiune nedreaptă, în urma unui denunț al avocatului Sorin Calaigii, informează Agerpres.

Andrei Bodean a declarat, la ieșire din sediul SIIJ, că nu este pus sub control judiciar, așadar nu are interdicție să vorbească despre dosar.

Totodată, el a arătat că acuzațiile procurorilor - abuz în serviciu și represiune nedreaptă - sunt neîntemeiate, iar el nu are ce să-și reproșeze, deoarece și-a desfășurat activitatea cu profesionalism.

Andrei Bodean a mai spus că denunțătorul său a fost găsit vinovat pentru acuzațiile aduse, iar două instanțe s-au pronunțat pe probele și ancheta existente în dosar.

În luna februarie 2017, procurorul Andrei Bodean a formulat o cerere de apărare a reputației profesionale în legătură cu afirmații privind dosarul referitor la Sorin Calaigii, avocat în Baroul Constanța, iar DNA a solicitat CSM să facă verificări în urma apariției unui articol prin care s-ar fi încercat acreditarea ideii că magistratul și-ar fi îndeplinit atribuțiile cu rea-credință și cu încălcarea legii.

În aprilie 2017, plenul Consiliului Superior al Magistraturii admitea cererea de apărare a reputației profesionale a lui Andrei Bodean.

În respectivul articol se arăta că întreaga activitate de urmărire penală din cauza ce îl privea pe Sorin Calaigii ar fi fost bazată pe denunțuri mincinoase.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.4891 secunde