Șeful DIICOT și-a dat demisia, după reproșurile președintelui Iohannis

155
Șeful DIICOT și-a dat demisia, după reproșurile președintelui Iohannis - demisiediicot-1570045158.jpg

Articole de la același autor

Procurorul șef al DIICOT Felix Bănilă și-a depus demisia de onoară, miercuri, 2 octombrie, afirmând că a luat decizia în urma discuțiilor cu procurorul general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție și cu ministrul Justiției, în contextul criticilor președintelui Klaus Iohannis. "Deși am convingerea că nu au eșuat în îndeplinirea atribuțiilor conferite de lege, în calitate de procuror șef al DIICOT, iar speța "Caracal" nu depășește nivelul priceperii mele și al aptitudinii soluționării ei de către ai mei colegi. 


Am înțeles să îmi depun demisia de onoare din funcția de procuror șef al Direcției de Investigarea Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism, sens în care am înaintat-o Ministrului Justiției, respectând parcursul legal al actului numirii în această funcție, pentru a aprecia cu privire la oportunitatea transmiterii ei neîntârziate Președintelui României, spre a fi acceptată și a se luat act de aceasta, în vederea emiterii decretului de eliberare din această funcție, dată până la care voi continua să asigur conducerea D.I.I.C.O.T.


Aceasta nu vine pe fondul faptului că nu mi-aș fi făcut datoria și că nu mi-aș fi pus toată priceperea, profesionalismul și buna-credință în exercitarea funcției, pe care cu onoare încă o ocup. Dar consider că la acest moment, demisia mea este absolut necesară pentru a oferi colegilor mei posibilitatea de a-și continua activitatea într-un climat lipsit de presiune", a afirmat procurorul Felix Bănilă. 


Reamintim că luni după-amiază, președintele Klaus Iohannis i-a reproșat șefului DIICOT activitatea în ceea ce privește crima de la Caracal, dar și cazul de la Dâmboviță, în urma cărora au murit trei fete. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6135 secunde