Șefii de la IPJ Constanța spun că, în 2009, a scăzut numărul omorurilor, dar suntem în top la tâlhării

316
Șefii de la IPJ Constanța spun că, în 2009, a scăzut numărul omorurilor, dar suntem în top la  tâlhării - ad51c2da96522b43ff838bca1f6cdc57.jpg
Polițiștii din Constanța au participat, ieri, în Sala Mare a IPJ Constanța, la ședința de bilanț pe anul 2009. La acțiune au participat prefectul județului Constanța, Claudiu Iorga Palaz, adjunctul inspectorului general al Poliției Române, chestorul principal de poliție Dumitru Pârvu, șeful IPJ Constanța, comisarul șef Aurelian Zaheu, adjunctul IPJ Constanța, comisarul șef Adrian Rapotan, șefii celorlalte structuri MAI din județul Constanța, precum și șefii de servicii, unități și subunități de poliție din întregul județ.
Adjunctul șefului IPJ Constanța, comisarul șef Adrian Rapotan, a spus că pe parcursul anului 2009, activitatea IPJ Constanța a fost marcată de o situație operativă deosebit de complexă și evenimente importante care au determinat eforturi suplimentare, atât pentru asigurarea unui mediu de securitate, cât și pentru asimilarea și realizarea unui proces de schimbare instituțională.
În cadrul prezentării bilanțului, reprezentanții IPJ Constanța au mai spus că activitatea polițiștilor din întreg județul a fost concentrată pe oferirea unui serviciu public polițienesc de calitate și s-a axat pentru realizarea următoarelor obiective: protejarea persoanei și a patrimoniului, siguranța rutieră și combaterea infracționalității din domeniul mediului de afaceri.
Oamenii legii au mai precizat că în anul 2009, au fost soluționate 9.512 infracțiuni, din care 4.679 sunt infracțiuni de natură judiciară și 1.330 sunt infracțiuni de natură economico-financiară. Privitor la genurile de infracțiuni cu violență constatate, s-a menționat că, în anul 2009, s-a înregistrat o scădere cu două omoruri comparativ cu cele petrecute în anul 2008. Și la tâlhărie s-a înregistrat o scădere cu două infracțiuni, la viol cu 11 fapte, iar la loviri sau vătămări cauzatoare de moarte s-a înregistrat o scădere cu patru infracțiuni.
De partea cealaltă, există infracțiuni care nu au putut fi ținute suficient sub control, și astfel numărul lor a crescut în anul 2009 comparativ cu 2008. Drept urmare, la vătămarea corporală gravă există o creștere cu 10 fapte, la tâlhărie cu 33 iar la ultraj cu patru infracțiuni.
Polițiștii au mai precizat că din cele 2.517 persoane cercetate în cursul anului 2009 pentru infracțiuni judiciare, 1.098 au fost surprinse în flagrant, iar 173 au fost cercetate în stare de reținere sau arest preventiv.
Tot anul trecut, polițiștii de investigații criminale s-au confruntat cu o gamă variată de infracțiuni, dintre care s-au remarcat tâlhăriile comise cu mână armată asupra personalului unor societăți comerciale deținătoare sau mânuitoare de valori. Oamenii legii au precizat că dintre cauzele și condițiile favorizatoare care au stat la baza comiterii acestor fapte se remarcă în mod special insuficienta dotare cu mijloace de protecție împotriva efracției.
În încheierea bilanțului, polițiștii au precizat că și în acest an vor veghea la ordinea și siguranța cetățeanului, care este prioritară pentru ei.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.7528 secunde