Sediul Brigăzii de Crimă Organizată Constanța, reparat din donații

1499
Sediul Brigăzii de Crimă Organizată Constanța, reparat din donații - fondbccoreabilitaredonatii1-1614625263.jpg

Articole de la același autor

Mai multe firme au donat bani și materiale de construcții, în ultimele luni, pentru reabilitarea sediului Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate (BCCO) Constanța, aflat într-o stare avansată de degradare. Valoarea totală a donațiilor, potrivit documentelor făcute publice de IPJ Constanța, se ridică la aproximativ 117.000 lei.

Polițiștii din Constanța nu lucrează în cele mai bune condiții. Exceptând câteva sedii de unități care au fost renovate și unde există condiții acceptabile pentru desfășurarea activității, în multe dintre ele problemele s-au acumulat. Prin urmare, plouă prin acoperiș, igrasia s-a răspândit și pune în pericol sănătatea oamenilor legii, centralele termice – dacă există! – sunt învechite și nu mai fac față sau pereții sunt crăpați. De altfel, sindicaliștii au atras atenția în repetate rânduri asupra acestor neajunsuri, punctând că este nevoie de o implicare urgentă a factorilor de răspundere. Pandemia de coronavirus a făcut ca banii atât de necesari pentru reparațiile sediilor de Poliție să întârzie, din nou.

Sunt însă și cazuri fericite, în care polițiștii au beneficiat de donații de la sponsori pentru remedierea deficiențelor. Este cazul, de exemplu, al Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Constanța, unitate care a primit, în ultimele luni, mai multe donații, constând atât în bani, cât și în materiale de construcție, pentru reparații și modernizare.



Materiale de construcții, donate de mai multe firme


Brigada de Combatere a Criminalității Organizate Constanța își desfășoară activitatea în câteva clădiri „îmbătrânite” de pe Șoseaua Mangaliei, la marginea municipiului Constanța. Necesitatea realizării unor îmbunătățiri este evidentă. De altfel, în 2019, Inspectoratul de Poliție Județean (IPJ) Constanța a primit în jur de 100.000 de lei, de la centru, pentru realizarea de reparații la una dintre clădiri, iar reparațiile au constat în reabilitarea tavanului, refacerea tencuielii exterioare, lucrări de interior și instalație electrică. Dar nu a fost suficient, căci restul unității aproape se prăbușea. Prin urmare, intervenția sponsorilor a fost binevenită.

Astfel, potrivit datelor făcute publice de IPJ Constanța, în vara lui 2020, Sc Mobiparts SRL a donat 50.000 de lei, „în vederea realizării lucrărilor de reparații pentru renovarea și modernizarea clădirilor din cadrul BCCO”, pentru ca în februarie 2021 aceeași firmă să mai doneze materiale de construcție (beton, plasă armare, nisip, ciment) în valoare de 8.403,36 lei fără TVA. De asemenea, donații constând în materiale de construcție au fost primite de la SC Blue Bike Gate One SRL Constanța; în toamna lui 2020, materiale în valoare de 11.959,69 de lei, iar ulterior, în 2021, în valoare de 8.681,02 lei. Materiale de construcție au fost donate și de SC Tolil Company SRL, în toamna lui 2020, în valoare de 33.191,67 lei fără TVA, iar în februarie 2021, în valoare de 4.696,97 lei fără TVA.

„Obiectul sponsorizării respectă prevederile legii 32/1994 art. 4: poate beneficia de sponsorizare orice persoană juridică de utilitate publică, cu sediul în România, care desfășoară sau urmează să desfășoare o activitate cu caracter direct umanitar, filantropic, cultural, artistic, științific, religios, sportiv sau care este destinată protecției drepturilor omului și educației civice ori calității mediului înconjurător”, se precizează în toate contractele de sponsorizare încheiate. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.732 secunde