Sebastian Ghiță, achitat în dosarul șefilor de Poliție din Prahova. Instanța a revocat mandatul de arestare

558
Sebastian Ghiță, achitat în dosarul șefilor de Poliție din Prahova. Instanța a revocat mandatul de arestare - 7396132mediafaxfotoandreeaalexan-1528973393.jpg
Sentința magistraților Înaltei Curți de Casație și Justiție în dosarul în care fostul deputat Sebastian Ghiță este judecat alături de foști șefi din poliție și parchete a fost pronunțată. Omul de afaceri a fost achitat. Sentința nu este definitivă.


Instanța a revocat și mandatul de arestare emis pe numele său și a ridicat sechestrul de pe bunurile omului de afaceri.


Amintim că Ghiță a fost trimis în judecată în acest dosar pentru două infracțiuni de dare de mită, cumpărare de influență, spălare de bani, șantaj, două infracțiuni de folosire, în orice mod, direct sau indirect, de informații ce nu sunt destinate publicității ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informații și conducerea unui vehicul fără permis de conducere.

Conform DNA, în perioada iunie 2013 – primăvara anului 2014, în timp ce pe rolul PCA Ploiești se afla, în curs de urmărire penală, o cauză complexă în care se efectuau cercetări cu privire la săvârșirea unor infracțiuni de evaziune fiscală și spălare de bani, mai multe persoane vizate de anchetă ar fi obținut informații confidențiale pe diverse căi, printre beneficiarii acestor date nedestinate publicității aflându-se și Sebastian Ghiță.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.0511 secunde