Se strică vremea: politețea rutieră, esențială pe șosele!

126

Articole de la același autor

Zilele următoare se anunță o înrăutățire a vremii, inclusiv ninsoare și lapoviță. În aceste condiții, polițiștii atrag atenția asupra necesității adoptării unei maniere preventive de condus și respectarea indicațiilor polițiștilor rutieri aflați în trafic.

„În cazul în care partea carosabilă este alunecoasă, pentru a încetini, trebuie folosită frâna de motor. În niciun caz nu trebuie bruscate comenzile! Pentru a putea opri în condiții de siguranță atunci când autovehiculul care circulă în față frânează brusc, trebuie mărită distanța în mers. Reamintim că utilizarea anvelopelor de iarnă este obligatorie atunci când se circulă pe drumuri acoperite cu zăpadă, gheață sau polei, iar autovehiculele cu greutatea de peste 3,5 tone trebuie echipate cu dispozitive antiderapante.

În condițiile unui trafic aglomerat, nu uitați de politețea rutieră și nu blocați intersecțiile. De asemenea, nu vă angajați în depășirea coloanelor de autovehicule”, au transmis reprezentanții Poliției Române.

În situația în care vizibilitatea în oglinzile autovehiculului este redusă din cauza ploii, lapoviței sau ninsorii, folosirea luminilor de toți conducătorii auto reduce riscul producerii unor accidente pe fondul neasigurării la schimbarea direcției de mers. În aceste condiții, polițiștii rutieri recomandă ca luminile de întâlnire să fie folosite și pe timpul zilei, permanent, mai ales în condiții de vreme nefavorabilă.

În cazul rămânerii în pană, triunghiurile de presemnalizare trebuie așezate la o distanță mai mare de autovehicul, decât în condiții normale.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Marţi, 29 Decembrie 2020
Stire din Social : Soare şi cald, la Constanţa
Pagina a fost generata in 2.643 secunde