Se "schimbă la față" Poliția Locală Constanța? "Mă interesează respectul cetățenilor"

2053
7
Se

Articole de la același autor

Prin ultima campanie de angajări în Poliția Locală Constanța, instituția a reușit să ocupe 78 dintre cele 98 de posturi scoase la concurs. Posturile superioare au fost ocupate tot de polițiști locali aflați în activitate, dar care au optat pentru altă etapă profesională. Conducerea Poliției Locale își dorește să abordeze atribuțiile de serviciu prin profesionalism, astfel încât agenții să obțină respectul constănțenilor.

Polițiștii locali încă sunt considerați de o parte a cetățenilor ca fiind "gardieni publici" sau "vânători de pătrunjel", în urma numeroaselor stângăcii pe care aceștia le-au arătat în ultimii ani, coroborate cu lipsa de profesionalism în intervenții. Detașarea comisarului șef Tudorel Dogaru la conducerea Direcției Generale Poliția Locală Constanța a însemnat o încercare de transformare a instituției, pe toate planurile.

"Îmi doresc foarte mult ca polițiștii locali să capete o experiență profesională care să le permită să abordeze cu succes orice tip de misiune din spectrul pe care-l au în competență. Mi-ar plăcea foarte mult să am un feed-back din partea cetățeanului când polițistul intervine și chiar vreau să fac asta, pentru a afla de unde plecăm, pentru că știu unde vreau să ajungă această instituție. Obiectivul meu este să formez acest corp profesional", a declarat, pentru "Cuget Liber", comisarul șef Tudorel Dogaru, șeful interimar al Poliției Locale Constanța.

În viziunea fostului șef al Serviciului de Acțiuni Speciale Constanța, Poliția Locală este considerată ca fiind o instituție de tip "pană", care asigură baza de intervenție sau de sprijin la principalele activități ale instituțiilor Ministerului Afacerilor Interne: poliție, pompieri și jandarmi.

În condițiile în care agenții locali lucrează în echipaje mixte cu lucrători ai instituțiilor MAI, este extrem de important ca aceștia să aibă parte de o pregătire profesionistă, dar și de o îndrumare pe măsură. În acest sens, comisarul șef a cerut polițiștilor cu experiență să-i ajute pe cei aflați la început de carieră.

"Vreau ca cei cu experiență să se comporte ca niște părinți profesionali, să-i sprijine pe cei începători. Dacă un polițist aflat la început de drum nu este sprijinit în primii doi ani, este pierdut. Dacă sunt îndrumați, să știți că vor fi niște piloni profesionali care vor genera progres și în instituție. Cel mai mult mă interesează să aibă respect din partea cetățenilor", ne-a mai precizat Tudorel Dogaru.

În premieră, polițiștii locali din Constanța vor primi pistoale, cel mai probabil marca Glock. Astfel, toți polițiștii locali au fost testați ca și viitori posesori de arme de foc, urmând să meargă la cursuri, acolo unde vor fi instruiți pentru o perioadă de șase luni, asemenea agenților din cadrul Poliției Române.

Peste aproximativ șase luni, la următoarea corecție bugetară, alte zeci de posturi de polițist local vor fi scoase la concurs de Direcția Generală Poliția Locală Constanța. 

Comentează știrea

Orban
26 februarie 2018
La muncă nu la întins mâna

Și la voi că la milițieni ,nu se merge pe prevenție ,repede sa amendați oamenii și pe urmă vă mirați de ce nu vă respectă nimeni și tot gardieni sunteți , două poliții nu există , există poliția română și gardieni publici

Vasilache
26 februarie 2018
Hotie in uniforma

Nenea Tudorel si nenea Fagadau , pana nu l schimbati de la conducerea politiei Locale pe hotul, spagarul si turnatorul de Encica Dragut nu o sa aveti prestanta in acest oras , ati spus ca schimbati sistemul dar promovati un carator de spaga si un catel care nu stie sa faca altceva decat sa impuna pretul. Impreuna cu Pripisi Ionut, Nache Mihaela, Mereuta Emil si Toader Serban au uscat si facturat 10 Ni agentii comerciali din mamai si constanta. Aceste nume enumerate mai sus nu trebuie promovate cintrebuie inlaturate de la conducere

Gardieni publici ?
26 februarie 2018
Sau sergenti de strada

Asta sunteti ,sergenti de strada.Nu va mai sclifositi atata.Sa vad daca aveti curajul sa va luptati cu cacatii de caine care au impanzit orasul sau cu sutele de masini parcate aiurea pe trotuare.Unele masini sunt parcate chiar in ciuda,asa de-a draku ca sa nu mai circule nimeni pe troture.Blocajul trotuarelor cu masini este rezultatul administratiei iresponsabile a eternului primar Mazare si a mostenitorului Fagadau care au vandut toate spatiile verzi si parcarile existente. Acum sa va vad laudarosilor.Luati-va la tranta cu dejectiile primarilor PSD ,cei care v-au numit in functii.

Niste
26 februarie 2018
prostalai

aroganti si plini de ei fara nici un fundament.Colegul meu de liceu, prostul clasei cu nume de cimitir bucurestean ,datoria salariului mare care il primeste,. se poarta de parca ia crescut si mintea.

gogu
26 februarie 2018
teste

In primul rand nu mai primiti pe banda rulanta, dati-le niste teste de cultura generala si bun simt si abia apoi trimiteti-i la scoala de profil. La varsta lor nesimtit si ( neam ) prost este asa va ramane.

Bazooka
26 februarie 2018
Mafia PSD in uniforme

Nu isi justifica existenta si salariile,capuseaza banii drgeaba doar ca sa jefuiasca sub forma de amenzi constantenii disperati care nu au unde sa parcheze prin oras.

Adrian
8 martie 2018
pentru toti comentatorii...

Se pare ca uitati cam repede....Pedofilul din lift este agent la Poliția Rutieră din Capitală. Este divorțat și are doi copii DISTRIBUIE Pedofilul din lift este agent de Poliția Rutieră din Capitală. Bărbatul a fost recunoscut de colegii de la Brigada Rutieră pe imaginile difuzate în presă. STENOGRAME: BANDĂ DE POLIȚIȘTI INTERCEPTAȚI DE DIICOT CUM PROTEJAU O REȚEA DE PROSTITUȚIE DE MINORE! UNUL A FOST ȘEFUL POLIȚIEI PARLAMENTULUI PÂNĂ ACUM CINCI LUNI: COMISARUL ION CRAIU! CINE I-A SCĂPAT? astia cum isi justifica salariile ? or fi dat si astia teste de cultura generala...

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.54 secunde