Se răpesc copii în Constanța?

5927
32

Articole de la același autor

De câteva zile, Constanța vuiește: tot mai multe mămici sunt îngrijorate cum că în orașul nostru copilași de doar câțiva anișori riscă, în orice moment, să cadă victime unei rețele de traficanți de carne vie! 


Asta după ce, pe Internet au apărut numeroase mesaje prin care mai multe mămici povestesc în-tâmplări care mai de care mai tulburătoare, trăite (susțin ele!) de apropiați, în zone aglomerate ale municipiului Constanța. Invariabil, copilași de doar câțiva anișori, scăpați din ochi de părinți pentru doar câteva minute, sunt luați pe sus de persoane suspecte, care îi și acoperă cu cagule, pături sau saci! 


Zonele amintite: Brotăcei și parcul Tăbăcărie 
Una dintre mămici susține că puțin a lipsit ca printre victimele rețelei de traficanți de carne vie să se numere și prietenii ei, părinții unei fetițe de trei anișori. "Am niște prieteni care, vara trecută, erau la Mol la Brotăcei, tatăl punea motorină în rezervorul mașinii, iar fetița de trei ani și jumătate i-a zis că se duce la tobogan. Într-o fracțiune de secundă, tatăl întoarce capul să vadă ce face fetița și vede cum o femeie și un bărbat îi puseseră o cagulă pe față. Atunci tatăl a fugit după ei, dar nu i-a prins. A putut însă să le țină minte fețele. Sunt un grup care iau copii…", comentează mămica respectivă, după ce o alta și-a exprimat îngrijorarea că a auzit că, în urmă cu două săptămâni, ar fi avut loc o încercare de răpire a unei copile tot de trei anișori, dintr-un renumit centru comercial din municipiul Constanța. 


O alta a povestit despre un alt caz, asemănător: "Bună mămici, din păcate cunosc și eu un caz asemănător. Culmea, tot lângă benzinăria Mol de la Brotăcei s-a întâmplat. Mama fetiței în cauză s-a chinuit să-și smulgă fetița din mâinile țigăncii care o luase. Țiganca i-a pus o pătură pe cap fetiței și se îndrepta spre doi bărbați care o așteptau în apropiere. Se pare că este o adevărată rețea de genul". O a treia mămică îm-părtășește ceea ce a auzit, spune ea, de la un prieten bun, taxi-metrist, care a aflat întâmplarea de la o bunică alarmată. De această dată, tentativa de răpire s-ar fi petrecut în parcul Tăbăcărie, iar bunica alarmată ar fi văzut cum doi indivizi încercau să-i bage nepo-țelul, cu forța, într-o dubă gri cu numere de Bulgaria, oprită în apropierea zonei de joacă pentru copii. 


Poliția dezminte: nu există astfel de sesizări!
Pentru a stabili dacă mesajele alarmiste au un sâmbure de adevăr la bază - mai ales că unele mămici subliniau că situațiile despre care povestesc au fost sesizate oamenilor legii, dar aceștia vor să păstreze liniștea! - am contactat reprezentanții Inspectoratului Județean de Poliție Constanța. Astfel, nici la nivelul Secției 2 Poliție (pe raza de competență a căreia se află zonele menționate!), nici la Biroul de Investigații Criminale din cadrul Poliției municipiului Con-stanța și nici la Serviciul de Investigații Criminale, din cadrul IPJ Constanța, nu a fost depusă vreo sesizare în care să se re-clame o tentativă de răpire a unui minor. 


"Avem cazuri de minori dispăruți, dar nu în urma unor răpiri! Există proceduri clare pe care trebuie să le respectăm în astfel de situații, se forma un grup de alertă. Nu au existat astfel de sesizări și nici nu avem în lucru astfel de reclamații", a subliniat comisarul șef Camil Manea, adjunctul IPJ Constanța. În opinia polițistului, aceste mesaje sunt de natură să alarmeze populația, fără a avea însă un fundament real. 


Pe de altă parte, oamenii legii atrag atenția constănțenilor ca în momentul în care riscă să fie victimele unei infracțiuni să-i sesizeze prin Serviciul unic de urgență 112. În acest mod, chiar dacă infracțiunea nu mai are loc, oferind oamenilor legii informațiile exacte, cât mai aproape de momentul comiterii fărădelegii, ajută la prinderea suspecților și prevenirea să mai facă alte victime. 


Comentează știrea

32 comentarii. Pagina 1 din 4. Click pe pagina dorită : 1 2 ...4 
buboo
29 aprilie 2014
mamici barfitoare

Le dau dreptate politistilor ,ziarista nu pare a fi prea experimentata si mai bine sta pe facebook si aduna toate barfele si le posteaza.Am locuit in Brotacei ani de zile dar nimeni nici un vecin nu ar fi auzit asa ceva.Mai bine ati redacta lectii de limba romana sau matematica ar fi mai de folos.

constantean
29 aprilie 2014
Isterie

Nu mai bagati locuitorii in panica cu isteria voastra si a unor postaci pe net. Daca nu aveti ce scrie, duceti-va acasa.

admirator
29 aprilie 2014
pai de ce credeti

ca a infiintat mazarica cloaca numita Henri Coanda? Aia din ce traiesc? Politia tine tira, ca de obicei...

Bulibasa
29 aprilie 2014
Fum fara foc...........

Cand e vorba de tigani inclin sa cred ca e adevarat. Nu e o noutate cand tiganii fura copii , dupa care ii vand.

Angela
29 aprilie 2014
organe incompetente

Politia dezminte pentru ca in lipsa rapirii ... nu exista fapta. Modul de lucru este urmatorul: cel care sesizeaza este "convins" ca degeaba o depune, ca sa nu dea politia rau. Am patit o chestiune similara - mi-a fost smulsa posate de pe umar si trantita pe jos; la poliție m-au intrebat daca l-am vazut pe hot. Ce drac sa vad, ca era noapte? Mi-au spus ca e mai bine sa spun ca mi-am pierdut actele, decat sa depun plangere pentru talharie - ca de fapt asta era. Altfel - ar fi avut un caz cu autor necunoscut - evident ce nu ar fi fost rezolvat. Nu dadea bine in statistici.

bogdan
29 aprilie 2014
mai bine sa nu ne scapam din ochi copiii !

caz real si in Eforie, petrecut insa mai demult, dupa Revolutie, cand fetita unei vecine a fost rapita de o familie de tigani. Intrebati de familia Craita Ioana din cartierul "Peco" si o sa va povesteasca. Nu-i un secret! Au sesizat si Politia. Noroc cu un taximetrist care a transportat acesti tigani cu fetita, si astfel au ajuns la adresa unde o tineau si au recuperat-o !

bv
29 aprilie 2014
tiganii care fura copii au o duba gri cu numere de Bulgaria

Feriti-va de tiganii care au masini cu numere de Bulgaria

ion
29 aprilie 2014
sigur ca da ?

si peco mol la brotacei unde dracu e ? din cate stiu eu e doar in km4-5 si intre palazu si ovidiu

Angela
29 aprilie 2014
eroare a autorului/autoarei

e un peco omv, ce are amenajat un mic loc de joaca pentru copii

Răspuns la: sigur ca da ?
Adăugat de : ion, 29 aprilie 2014
si peco mol la brotacei unde dracu e ? din cate stiu eu e doar in km4-5 si intre palazu si ovidiu
bb
29 aprilie 2014
d

Mi s-a furat si mie poseta din biroul unde aveau acces tot felul de persoane. Am kemat politia si mi au zis ca e vina mea.. si mai bine spun ca am pierdut actele. M-au convins sa nu depun plangere. Am avut noroc seara mi au adus geanta 2 batranei care gasisera geanta intacta mai putin banii din portofel, un parfum, si o cartela telefonica Romtelecom.NOROC CU BULETINUL asa gasisera batraneii ADRESA MEA.

Răspuns la: organe incompetente
Adăugat de : Angela, 29 aprilie 2014
Politia dezminte pentru ca in lipsa rapirii ... nu exista fapta. Modul de lucru este urmatorul: cel care sesizeaza este "convins" ca degeaba o...
32 comentarii. Pagina 1 din 4. Click pe pagina dorită : 1 2 ...4 

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.4561 secunde