€ 4.7345
£ 5.2361
$ 4.2201

Mai multe ştiri online:

SE PREGĂTEȘE O NOUĂ TAXĂ LA ÎNMATRICULAREA MAȘINILOR. "Trebuie să punem ceva în locul Timbrului de Mediu"

Ştire online publicată Miercuri, 15 Februarie 2017. Autor: Sorin HULUBEI
Bucuria șoferilor care au scăpat de achitarea timbrului de mediu la înmatricularea autoturismelor este de scurtă durată. Astăzi, la Comisia de transport și infrastructură din Camera Deputaților, se vor purta discuții cu transportatorii și reprezentanți ai Agenției pentru Protecția Mediului, în vederea implementării unei alte taxe care să înlocuiască timbrul de mediu. Potrivit estimărilor reprezentanților industriei auto, în acest an vor fi importate în România aproximativ 20.000 de autoturisme Euro2. 


Șoferii care au vrut să-și înmatriculeze autoturismele au așteptat cu nerăbdare eliminarea timbrului de mediu, începând cu data de 1 februarie 2017, speculând faptul că „minunea” nu va ține foarte mult timp. Astfel, cei care au crezut că gaura în buget apărută odată cu eliminarea timbrului de mediu va fi acoperită prin legiferarea unei alte taxe se pare că au avut dreptate. 


„Mâine (n.r. - astăzi), la Comisia de transport și infrastructură din Camera Deputaților, avem o întâlnire cu reprezentanți ai transportatorilor, cu ARR și cei de la mediu. Vom discuta această chestiune cu toate părțile implicate și interesate, să vedem ce se va întâmpla în continuare, în mod concret. În acest moment, în Parlament sunt foarte multe proiecte de legi care se referă la această taxă. Evident, ele vor fi respinse, pentru că la 1 februarie a intrat în vigoare eliminarea timbrului de mediu, dar ceva mă gândesc că va trebui să punem în loc”, a declarat, pentru „Cuget Liber”, Mircea Banias, vicepreședintele Comisiei pentru transporturi și infrastructură. 


„Al doilea cimitir de mașini vechi al Europei“ 
Asociația Producătorilor și Importatorilor de Automobile anunța, la începutul lunii februarie, că decizia de a elimina timbrul de mediu va produce efecte negative în ceea ce privește parcul auto național și eforturile financiare de curățare a parcului, realizate în ultimii 12 ani. 


„Eliminarea timbrului de mediu va duce la creșterea abruptă a vârstei medii a parcului auto național (România va deveni al doilea «cimitir de mașini vechi» al Europei, după Polonia) și la anularea eforturilor financiare de curățare a parcului realizate în ultimii 12 ani prin Programul «Rabla» (pentru care s-au cheltuit 2,1 miliarde lei), fapt ce va face ca automobilele vechi și cu normă de poluare ridicată să se regăsească într-un număr tot mai mare pe drumurile din România”, se arată într-un comunicat al Asociației Producătorilor și Importatorilor de Automobile. 


v v v


De cealaltă parte, reprezentanții Serviciului Permise și Înmatriculări Auto Constanța afirmă că nu se poate vorbi, cel puțin momentan, despre o suprata-xare la înmatricularea autovehiculului. 


„Legea a intrat în vigoare la 1 februarie și, în opinia mea, nu sunt motive pentru ca populația să creadă că această lege se va aplica pe o anumită perioadă și mai ales atât de scurtă. Și anul trecut a fost în atenția Guvernului aplicarea acestei legi, sub această formă, cu o suprataxare în altă zonă. Nu putem vorbi totuși de o suprataxare la înmatricularea autovehiculului”, a declarat, pentru „Cuget Liber”, comisarului șef Marian Tudose, șeful Compartimentului Permise de Conducere din cadrul Serviciului Permise și Înmatriculări Auto Constanța. 


Distribuie :

Articole de la acelaşi autor

Top ştiri din ultimele 7 zile

ziare & stiri Revista presei
Pagina a fost generata in 0.7422 secunde