SE PREGĂTEȘE O NOUĂ TAXĂ LA ÎNMATRICULAREA MAȘINILOR. "Trebuie să punem ceva în locul Timbrului de Mediu"

17495
9
SE PREGĂTEȘE O NOUĂ TAXĂ LA ÎNMATRICULAREA MAȘINILOR.
Bucuria șoferilor care au scăpat de achitarea timbrului de mediu la înmatricularea autoturismelor este de scurtă durată. Astăzi, la Comisia de transport și infrastructură din Camera Deputaților, se vor purta discuții cu transportatorii și reprezentanți ai Agenției pentru Protecția Mediului, în vederea implementării unei alte taxe care să înlocuiască timbrul de mediu. Potrivit estimărilor reprezentanților industriei auto, în acest an vor fi importate în România aproximativ 20.000 de autoturisme Euro2. 


Șoferii care au vrut să-și înmatriculeze autoturismele au așteptat cu nerăbdare eliminarea timbrului de mediu, începând cu data de 1 februarie 2017, speculând faptul că "minunea" nu va ține foarte mult timp. Astfel, cei care au crezut că gaura în buget apărută odată cu eliminarea timbrului de mediu va fi acoperită prin legiferarea unei alte taxe se pare că au avut dreptate. 


"Mâine (n.r. - astăzi), la Comisia de transport și infrastructură din Camera Deputaților, avem o întâlnire cu reprezentanți ai transportatorilor, cu ARR și cei de la mediu. Vom discuta această chestiune cu toate părțile implicate și interesate, să vedem ce se va întâmpla în continuare, în mod concret. În acest moment, în Parlament sunt foarte multe proiecte de legi care se referă la această taxă. Evident, ele vor fi respinse, pentru că la 1 februarie a intrat în vigoare eliminarea timbrului de mediu, dar ceva mă gândesc că va trebui să punem în loc", a declarat, pentru "Cuget Liber", Mircea Banias, vicepreședintele Comisiei pentru transporturi și infrastructură. 


"Al doilea cimitir de mașini vechi al Europei" 
Asociația Producătorilor și Importatorilor de Automobile anunța, la începutul lunii februarie, că decizia de a elimina timbrul de mediu va produce efecte negative în ceea ce privește parcul auto național și eforturile financiare de curățare a parcului, realizate în ultimii 12 ani. 


"Eliminarea timbrului de mediu va duce la creșterea abruptă a vârstei medii a parcului auto național (România va deveni al doilea «cimitir de mașini vechi» al Europei, după Polonia) și la anularea eforturilor financiare de curățare a parcului realizate în ultimii 12 ani prin Programul «Rabla» (pentru care s-au cheltuit 2,1 miliarde lei), fapt ce va face ca automobilele vechi și cu normă de poluare ridicată să se regăsească într-un număr tot mai mare pe drumurile din România", se arată într-un comunicat al Asociației Producătorilor și Importatorilor de Automobile. 


v v v


De cealaltă parte, reprezentanții Serviciului Permise și Înmatriculări Auto Constanța afirmă că nu se poate vorbi, cel puțin momentan, despre o suprata-xare la înmatricularea autovehiculului. 


"Legea a intrat în vigoare la 1 februarie și, în opinia mea, nu sunt motive pentru ca populația să creadă că această lege se va aplica pe o anumită perioadă și mai ales atât de scurtă. Și anul trecut a fost în atenția Guvernului aplicarea acestei legi, sub această formă, cu o suprataxare în altă zonă. Nu putem vorbi totuși de o suprataxare la înmatricularea autovehiculului", a declarat, pentru "Cuget Liber", comisarului șef Marian Tudose, șeful Compartimentului Permise de Conducere din cadrul Serviciului Permise și Înmatriculări Auto Constanța. 


Comentează știrea

mr. Anaconda
15 februarie 2017
ee

sa te ti acum sa vezi poluare

jj
15 februarie 2017
jj

Lege data in interesul Ghermaniei. Au campuri intregi de rable functionale. Deja ei au interzis in unele orase masinile sub euro5. Francezii pe cele diesel. La noi nu tata, cat mai veche, cu filtrul de particule taiat si apoi te miri ca sunt cozi la usile doctotilor.

Naekst
15 februarie 2017
Romania, al doilea cimitir de masini al Europei

Si la ce va asteptati cind, timp de peste 27 de ani, s-a pus caruta inaintea calului? Va amintiti, a inceput cind Basescu a zis stop inmatricularii masinilor mai vechi de opt ani. Pai cum poti sa ai asa pretentii cind nu ai facut nimic pina in acest moment ca sa cresti nivelul de bunastareal poporului?

Dragnea
15 februarie 2017
La pușcărie cu penalii ăștia

Băi nenorocitilor păi ati ajuns în parlament datorită oamenilor care v-au votat sa le faceti viata m-ai usoară nu să o complicatii prin tot felul de taxe , dar ne cumpărăm ce masini vrem si de ce bani avem , ne dati nouă salariile voastre de nababi , si o să ne schimbam mașinile ca pe chiloti !

Carlos
15 februarie 2017
Taxe...

Oare exista o diferenta daca in lipsa unei taxe masinile sunt inmatriculate in tara noastra sau in cazul unei eventuale taxe daca masinile sunt inmatriculate in Bulgaria???? Aceleasi tentative de masini vor strabate soselele patriei noastre....Unde e logica??? In cadrul legislatiei europene armonizate nu poti interzice unei masini din alata tara sa intre pe teritoriul tarii tale oricat de mult polueaza...deci succes...tot noi vom fi cimitirul de masini al Europei.

Pavel
15 februarie 2017
Saracie mare

Cu nivelul de trai specific tarilor bananiere,normal ca Romania cumpara second handuri ,fie ele utilaje,automobile,haine si multe altele. Regimurile mafiote care mentin o economie subjugata intereselor de grup,fac ca saracia sa nu dea sanse romanilor pentru a cumpara lucruri ce si le permit altii din jurul nostru.

Felicitari
15 februarie 2017
celor care au comentat mai sus

Adevarata problema e ca la 27 de ani de la revolutie inca ne zbatem in saracie. Daca am avea bani, am lua masini noi, nu suntem tampiti, nu trebuie sa ne explice Tudose... El ar mai vrea o taxa, o amenda, o ocazie sa-si mai traga si el un ciubuc.... indivizi ca asta au capusat toate institutiile statului, si-au creat retele mafiote si ne sufoca.

ctean
15 februarie 2017
hoti

dar banii pe care i am dat de ce nu se preocupa nimeni sa ii dea inapoi mai intai si dupa aia sa discutam cum facem alte taxe , pentru ca ati luat banii o data care nu au fost putini si acum voi vreti sa punem alta inainte adica cei care au platit o sa mai plateasca alte tampenii de ale lor , nu mi se pare corect , dar ce dracu mai este corect in tara asta nimic

Ionut
16 februarie 2017
Social

Cu taxa sau fara taxa de înmatriculare tot va fi poluare nu se mai plătesc taxe în România se plătesc în Bulgaria mai bine ar da o lege aspra pt defrișările in masa ce se fac in tara asta și gradul de poluare ar fi mai scazut.Și in alte tari mai sunt mașini vechi dar ele importa lemnul din România că să prevină un grad mare de poluare și au oameni la conducere capabili pentru funcțiile pe care le dețin nu că la noi. România a lăsat și lasă în continuare de dorit...

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.9222 secunde