Se mai ia șpagă în Spitalul Județean? Marius Militaru, șeful Secției Chirurgie Cardiovasculară, condamnat la închisoare

1215
1
Se mai ia șpagă în Spitalul Județean? Marius Militaru, șeful Secției Chirurgie Cardiovasculară, condamnat la închisoare - mariusmilitaru-1456161513.jpg

Articole de la același autor

Medicul Marius Militaru, din cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență Constanța, a fost condamnat, ieri, de Tribunalul Constanța, la doi ani de închisoare cu suspendare, sub supraveghere, fiind acuzat de luare de mită. Decizia judecătorilor nu este definitivă, ea poate fi atacată la Curtea de Apel Constanța.

Prins în flagrant în timp ce primea banii

"Condamnă pe inculpatul Militaru Marius, pentru infracțiunea de luare de mită, în modalitatea primirii sumei de 2.500 lei, de la denunțătorul Dumitru Ion, la pedeapsa de 2 ani închisoare. Dispune suspendarea executării pedepsei principale sub supraveghere pe un termen de încercare de 2 ani. (...) Dispune confiscarea specială de la inculpatul Militaru Marius a sumei de 2.000 lei, primită de acesta cu titlu de mită de la martorul denunțător Dumitru Ion la data de 05.12.2014", potrivit minutei judecătorești.

Concret, pe data de 17 noiembrie, Marius Militaru, în calitate de medic primar și șef al Clinicii de Chirurgie Cardiovasculară, a cerut 3.000 lei de la o persoană, Dumitru Ion, denunțător în această cauză, în schimbul unei operații chirurgicale pe cord. Apoi, pe 24 noiembrie, Nicoleta Arhire, medic anestezist în cadrul aceleiași secții a pretins de la pacient, în legătură cu aceeași operație, suma de 1.000 lei pentru ea, dar și alți 2.000 lei pentru Marius Militaru. 

Pe data de 5 decembrie, Marius Militaru și Dorin Arhire, soțul femeii, au primit de la persoana respectivă banii ceruți. Militaru a primit 2.000 lei, iar Arhire, 1.000. Pentru că persoana care urma a face operația mai era "datoare" cu 1.000 lei, Militaru a primit și restul de 1.000 lei pe care îi ceruse, moment în care a fost prins în flagrant de procurorii DNA. 

Medicul va munci gratis la spital

"Pe parcursul termenului de supraveghere, inculpatul va presta o muncă neremunerată în folosul comunității în cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență Sf. Apostol Andrei Constanța sau în cadrul Căminului pentru Persoane Vârstnice din mun. Constanța, afară de cazul în care, din cauza stării de sănătate, inculpatul nu poate presta această muncă, pe o perioadă de 60 de zile lucrătoare. Numărul zilnic de ore urmează a se stabili conform legii de executare a pedepselor", se mai arată în decizia judecătorilor.

Comentează știrea

alina
23 februarie 2016
Mita

Asa DA! Luati aminte, toti spagarii!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.0757 secunde