Se întorc românii acasă de sărbători. Poliția de Frontieră suplimentează personalul la graniță

220
Se întorc românii acasă de sărbători. Poliția de Frontieră suplimentează personalul la graniță - masurifrontiera-1576800563.jpg

Articole de la același autor

Având în vedere că se apropie sărbătorile de iarnă, perioadă în care traficul prin punctele de trecere a frontierei crește considerabil, Poliția de Frontieră Română a dispus suplimentarea personalului până la capacitatea maximă permisă de infrastructura fiecărui punct de trecere. 


"Astfel, zilnic, peste 4.200 de polițiști de frontieră desfășoară, în această perioadă, activități de supraveghere și control la frontiera de stat. În plus de folosirea la maximum a infrastructurii punctelor de trecere a frontierei, în limita configurației acestora, se vor crea fluxuri suplimentare de control, în funcție de valorile de trafic", au transmis reprezentanții instituției. 
Ca în fiecare an, se estimează că cele mai tranzitate puncte de vor fi cele de la frontiera cu Ungaria și Bulgaria, sens în care polițiștii de frontieră recomandă tranzitarea tuturor punctelor existente la graniță, astfel încât să se evite aglomerările. 
Pe raza județului Constanța sunt patru puncte de trecere a frontierei, la granița cu Bulgaria: PTF Vama Veche - Durankulak, P.T.F. Ostrov - Silistra, P.T.F. Negru Vodă - Kardam, P.T.F. Lipnița - Kainardja și P.T.F. Dobromir - Krushar, pentru autoturisme cu greutate totală maxim admisă de 3,5 tone, iar programul de funcționare este de la ora 08:00 la ora 20:00. 


"Recomandăm participanților la traficul transfrontalier consultarea aplicației Trafic On-line, care poate fi accesată pe pagina de internet www.politiadefrontiera.ro. Această aplicație on-line prezintă o medie a timpului de așteptare în punctele rutiere de trecere a frontierei pentru anumite intervale de timp", au transmis polițiștii de frontieră. 


XXX 
În această perioadă, o situație aparte se înregistrează în ceea ce privește traficul de mărfuri, când numărul mijloacelor de transport marfă crește, ca urmare a intensificării comerțului. Și pentru această categorie de mijloace de transport, este folosită la maximum capacitatea punctelor de trecere a frontierei, în limita configurației, iar în funcție de trafic, vor fi suplimentate arterele de control și echipamentele folosite pentru verificarea documentelor.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 2.9758 secunde