SE ÎNCING SPIRITELE! DECIZIE IMPORTANTĂ A MAPN, în bătălia pentru șefia Armatei

1237
SE ÎNCING SPIRITELE! DECIZIE IMPORTANTĂ A MAPN, în bătălia pentru șefia Armatei - armataromana1170x6581545993786-1547025308.jpg

Articole recomandate

Ministerul Apărării a transmis către Președinție o plângere prealabilă prin care cere anularea decretului de prelungire a mandatului șefului Statului Major al Apărării, urmând ca, dacă Președinția nu anulează decretul, să-l atace și în contencios, au transmis surse din minister, citează gandul.info



Surse din Ministerul Apărării Naționale au explicat, pentru MEDIAFAX, că instituția a transmis marți seară către Administrația Prezidențială o plângere prealabilă prin care se cere anularea decretului de prelungire a mandatului șefului Statului Major al Apărării, urmând ca, dacă Președinția nu anulează decretul în termen de 30 de zile, plângerea să fie trimisă și la instanță, în contencios-administrativ.

"Este vorba despre o plângere prealabilă, pașii legali pentru a ataca un act care, să zicem noi, este ilegal este pentru prima dată la unitatea emitentă și apoi la contencios-administrativ. (Am cerut -n.r.) să anuleze acel document și motivele pentru care noi spunem că este ilegal, pentru că nu are semnăturile conform legii", au explicat sursele citate pentru MEDIAFAX.

Plângerea prealabilă a fost depusă și înregistrată marți seară, potrivit sursei citate.

Președintele Klaus Iohannis a semnat pe 28 decembrie 2018 decretul de prelungire, cu un an, a mandatului generalului Nicolae Ciucă ca șef al Statului Major al Apărării, după ce a respins în ședința CSAT propunerea făcută de MApN pentru această funcție.

Ulterior, premierul Viorica Dăncilă și ministrul Apărării, Gabriel Leș, au acuzat că șeful statului nu a avut bază legală, deoarece propunerea de prelungire a mandatului nu a venit din partea MApN.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4612 secunde