€ 4.726
£ 5.3065
$ 4.2193

Mai multe ştiri online:

"Se închide Poliția dacă nu strângem donații!"

Ştire online publicată Miercuri, 24 Ianuarie 2018. Autor: Sorin HULUBEI
sursa: sindicateuropol.ro
Dacă în privința salariilor, toți bugetarii au fost țepuiți de politicile fiscale pregătite cu multă migală în culisele Guvernului, în așa fel încât mult trâmbițata creștere de 25% a salariilor va reprezenta în realitate de 2-4% net pentru polițiști, iată că mult așteptata creștere de buget pentru MAI de 20,7% față de anul 2017 se va regăsi în contracte obscure pe care le va angaja MAI-ul, susțin reprezentanții Sindicatului Europol. 


Subfinanțarea sistemului se poate vedea cu ochiul liber, iar în țară, șefi din Poliție au ajuns să ceară bani subalternilor pentru a face curățenie în sediu, punctând colapsul în care a ajuns instituția. La Slatina, polițiștii sunt rugați să dea câte doi lei șefilor pentru plata lunară a curățeniei. 


„Nu discutăm aici de valoarea modică a sumei, ci de principii. De faptul că polițiștii, în calitate de angajați, susțin financiar funcționarea sistemului. Realitatea cruntă a subfinanțării sistemului este în continuare suportată de polițiști. Asta în timp ce șefii, cu salarii ce depășesc 7-8000 lei stau bine mersi în birouri renovate, la aer condiționat fără grija că rămân fără hârtie sau toner la imprimantă. I-am trimis această imagine și doamnei ministru Carmen Dan…poate are ea mărunt 2 lei să le dea șefilor de la Poliția Slatina!”, susține Cosmin Andreica, președintele Sindicatului Europol. 


Distribuie :

Articole de la acelaşi autor

Top ştiri din ultimele 7 zile

ziare & stiri Revista presei
Pagina a fost generata in 0.7934 secunde