Se fac angajări în Poliție. 3.000 de posturi scoase la concurs. Foștii polițiști, militarii și pompierii au prioritate

6574
2
Se fac angajări în Poliție. 3.000 de posturi scoase la concurs. Foștii polițiști, militarii și pompierii au prioritate - 1-1458714978.jpg
Criza de personal s-a accentuat în Ministerul Afacerilor Interne, după ce, de la începutul anului, peste 3.000 de angajați au ieșit la pensie, deficitul de personal ajungând la peste 12.000 de posturi. De asemenea, peste 2.800 de angajați ai MAI sunt suspendați sau detașați la alte instituții. 


Astfel, în următoarele trei luni, Ministerul Afacerilor Interne va organiza un nou concurs pentru aproximativ 3.000 de posturi, în special pentru polițiști, jandarmi, polițiști de frontieră și pompieri din sursă externă, ceea ce înseamnă că nu sunt neapărat absolvenți ai universităților sau școlilor postli-ceale ale MAI. Dintre cele 3.000 de posturi, peste 1.100 sunt pentru reîncadrarea foștilor polițiști sau cadre militare care au intrat în rezervă sau au fost disponibilizate. 


"Chiar este nevoie de mult personal. Să sperăm că vor fi găsiți oameni competenți, capabili să facă față unei meserii destul de grea, cu riscuri multe. Am înțeles că examenul va fi la Câmpina, probabil că vor urma și niște cursuri de calificare. Este necesar, mai ales că sunt mulți care îndeplinesc condițiile și urmează să părăsească sistemul prin pensionare. În mediul rural este mare nevoie de personal. Ideal ar fi să se recruteze viitorii polițiști din locurile unde este nevoie, să nu mai cheltuiască Ministerul de Interne bani cu naveta și chiria", a declarat pentru "Cuget Liber", Daniel Constantin Avasilcăi, președintele Sindicatului Agenților de Poliție din Constanța. 


De asemenea, Inspectoratul pentru Situații de Urgență "Dobrogea" Constanța selecționează candidați pentru următoarele insti-tuții de învățământ ale Ministerului Afacerilor Interne și Ministerului Apărării Naționale: Academia de Poliție "Alexandru Ioan Cuza" București - Facultatea de Pompieri - 35 locuri (unul pentru romi); Școala de Subofițeri Pompieri și Protecție Civilă "Pavel Zăgănescu" - Boldești, jud. Prahova - subofițer de pompieri și protecție civilă - 224 locuri (două locuri pentru romi). 


Locuri mai sunt și la Universitatea Națională de Apărare "Carol I" București, Academia Forțelor Te-restre "Nicolae Bălcescu" Sibiu, Academia Tehnică Militară și la Școala Militară de Maiștri Militari și Subofițeri a Forțelor Terestre "Basarab I" Pitești.


Comentează știrea

autor
23 martie 2016
Banii

Dumnezeu să îl odihnească pe soțul dv.dna avocat dar totuși vreți bani mulți când legea este cum este iar dv câștigați destul cât să vă întrețineți fiul la facultate iar dacă "chiar nu vă permiteți" trimitetil la muncă pentru-ca poate să muncească și să învețe , sunt mii de oameni în situația lui ! Rușinică !

micsunica
1 aprilie 2016
loc de munca

Castiguri din prima luna! 100-285 de euro lunar! Cautam urgent colaboratori care vor sa castige 100 de euro lunar (part-time) sau 285 euro lunar (full-time), acum, din prima luna! Oferta este pentru toate localitatile tarii. Lucrati in timpul liber sau full-time, la alegere. Activitatea este foarte usoara. Cerem si oferim seriozitate maxima! Pentru mai multe informatii, solicitati acum detalii unuia dintre membrii echipei noastre, la una dintre adresele noastre de email: [email protected]

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.635 secunde