€ 4.7607
£ 5.5053
$ 4.2327

Mai multe ştiri online:

Se cutremură afacerea maxi-taxi? "Nu e grevă, urma să expire niște avize…"

Ştire online publicată Miercuri, 25 Octombrie 2017. Autor: Sorin HULUBEI
Situație bizară în municipiul Constanța. Călătorii care așteptau, ieri dimineață, să fie preluați de microbuzele Grup Media Sud, care circulă pe linia 304, au avut neplăcuta surpriză de a constata că au așteptat în van zeci de minute. Linia a fost temporar suspendată, fără vreun anunț prealabil și toată lumea a fost surprinsă, inclusiv directorul general al RATC, care a aflat „pe surse“ de această decizie. 


Pentru a afla care a fost motivul pentru care traseul 304, asigurat de microbuzele societății comerciale Grup Media Sud Călători SA, a fost suspendat, am luat legătura cu primarul municipiului Constanța, Decebal Făgădău. Edilul ne-a explicat că situația a survenit ca urmare a expirării avizului de traseu și a imposibilității de prelungire, în acest moment Serviciul de Transport Public fiind în plină reorganizare. 


„Cel mai probabil, le-a expirat avizul de traseu și nu le-a fost prelungit, pentru că noi suntem într-o reorganizare a Serviciului de Transport Public, care a fost mutat de la Direcția de Relații Internaționale și Organizare Evenimente, la Direcția de Gospodărire și Gestionare a Serviciilor Publice. Până când se compatibilizează procedurile, ei au nimerit cu avizul probabil în această perioadă. Știu că urmau să expire niște avize. Acesta este motivul pentru care nu au ieșit, nu cred că este vorba despre o grevă. Mă bucur că RATC a reacționat la nevoia constănțenilor”, a declarat, pentru „Cuget Liber”, primarul Decebal Făgădău. 


Reprezentanții SC Media Sud Călători SA nu au putut fi contactați pentru a oferi un punct de vedere asupra celor întâmplate. 


Amenzile, mărul discordiei? 


În lipsa explicațiilor oferite de reprezentanții societății de transport, au vorbit sursele din cadrul primăriei, potrivit cărora motivul care a stat la baza suspendării liniei au fost nenumăratele amenzi încasate în ultimul timp. Atât rutieriștii, cât și polițiștii locali au sporit controalele în ultimul timp, iar microbuzele GMS au primit amenzi pentru călători transportați în picioare, dar mai ales pentru lipsa avizului de traseu. Practic, Grup Media Sud ar fi folosit alte microbuze pentru a transporta călătorii față de cele avizate de Primăria Constanța. 


„Societatea care deține respectivul aviz de traseu a primit foarte multe amenzi în ultimul timp. Din câte știu, nu au respectat intervalul orar, nu au plătit taxa de tramă stradală și, mai ales, nu aveau aceleași mașini pe care le-au autorizat pentru traseu. Acele mașini se mai strică, dar aceste lucruri trebuie să fie anunțate, iar asta nu s-a întâmplat. Din câte știu, cei de la GMS ar fi anunțat că doar marți nu vor circula, însă societatea riscă suspendarea licenței de transport, chiar și pentru o zi în care nu au asigurat transportul călătorilor”, ne-au declarat surse din cadrul Primăriei Constanța. 


Bilă albă pentru RATC 


Situația a fost gestionată neașteptat de bine de către directorul general al RATC, Bogdan Niță, care a auzit „pe surse” despre acestă problemă și a luat decizia suplimentării numărului de autobuze care circulă pe liniile 102 și 100. 


„Am aflat în primă fază pe surse și ne-au confirmat reprezentanții primăriei că nu sunt microbuze pe acel traseu, de aceea am luat decizia de a suplimenta numărul autobuzelor. Nu știu cât va dura această situație, însă suntem pregătiți să suplimentăm autobuzele și în zilele viitoare”, ne-a precizat Bogdan Niță, directorul RATC. 


Distribuie :

Articole de la acelaşi autor

Top ştiri din ultimele 7 zile

Social
luni, 15 aprilie Foto : ANUNȚ DE LA ANM. Cum va fi vremea în următoarele patru săptămâni 2810 vizite, 0 comentarii ANUNȚ DE LA ANM. Cum va fi vremea în următoarele patru săptămâni
Economie
sambata, 13 aprilie Foto : Care este viitorul profesiei de navigator? 1373 vizite, 0 comentarii Care este viitorul profesiei de navigator?
Cultură-Educație
sambata, 13 aprilie Foto : Semnal de alarmă. „Învățământul profesional este înțeles greșit de părinți!“ 1040 vizite, 0 comentarii Semnal de alarmă. „Învățământul profesional este înțeles greșit de părinți!“
ziare & stiri Revista presei
Inchide
Pagina a fost generata in 0.834 secunde