Se caută 10 milioane de euro pentru un nou sediu al Gărzii de Coastă! „Va fi o clădire modernă”

2259

Articole de la același autor

Milioane de lei sunt investite în modernizarea sediilor în care își desfășoară activitatea polițiștii de frontieră constănțeni și tulceni, din cadrul Gărzii de Coastă. Pe listă se află sediile de la Vama Veche, Negru Vodă, Băneasa, Ostrov, Grupul de Nave Constanța, Centrul de Pregătire și Perfecționare Personal Navigant Agigea, dar și din Tulcea și Sulina. Cea mai consistentă investiție urmează să fie realizată într-un nou sediu pentru Garda de Coastă: 10 milioane de euro. În prezent se caută sursa de finanțare.

Primul semestru din 2021 a fost unul plin pentru polițiștii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă. Capturi semnificative pe linia importului ilegal de deșeuri, traficului cu țigări de contrabandă, traficului internațional cu autoturisme furate sau cu bunuri contrafăcute, „piedici” puse traficului de migranți – acestea sunt doar câteva dintre rezultatele obținute în urma activităților desfășurate de polițiștii de frontieră. De altfel, drept apreciere pentru modul profesionist în care și-a desfășurat activitatea, titlul de „Polițistul de frontieră al anului 2021” a fost adus la Constanța, de comisarul șef Petrică Bacaim.



Dar pentru obținerea de rezultate semnificative, este nevoie de dotări corespunzătoare și de condiții bune de muncă. Drept pentru care, după cum a subliniat comisarul șef Cristian Laurențiu Cicu, preocuparea conducerii Gărzii de Coastă, dar și a Inspectoratului General al Poliției de Frontieră, a fost găsirea de fonduri pentru reabilitarea și modernizarea sediilor. Pe lista sediilor care au fost sau urmează să fie modernizate se află atât puncte din Constanța, cât și din Tulcea, aflate în subordinea Gărzii de Coastă. După ani buni în care nu s-a investit mai nimic în reabilitări, lucrările realizate anul acesta (sau care urmează să demareze) schimbă complet fața Poliției de Frontieră din Constanța. Astfel, la Punctul de Trecere a Frontierei Vama Veche a fost modernizat complet sediul – lucrarea a fost încheiată în iunie, fiind investite peste 4,3 milioane de lei. La Punctul de Trecere a Frontierei Negru Vodă și la Băneasa, proiectele sunt în curs de implementare.



„În cadrul proiectului, până la momentul actual s-au realizat lucrările de demolare a mai multor construcții, lucrările de desfaceri tencuieli și pardoseli la clădirea principală, lucrările de realizare a șarpantei și de montare a învelitorii. În momentul de față se realizează consolidările pereților la clădirea cu funcțiunea de sediu”, a afirmat comisarul șef Cicu, cu privire la lucrările de la SPF Băneasa, în valoare de peste 9 milioane de lei.

Lucrări de amploare au fost realizate și la sediul Grupului de Nave Constanța, din Portul Constanța. Au fost asfaltate drumurile și platformele, a fost realizată modernizarea termică, branșament gaze etc. „Se oferă toate condițiile decente de muncă polițiștilor de frontieră”, a subliniat comisarul șef Cristian Laurențiu Cicu.



A fost realizat studiul de fezabilitate, se caută finanțarea


„Cireașa de pe tort” urmează să fie însă noul sediu al Gărzii de Coastă. Un proiect de amploare, atât ca durată, cât și ca nivel al lucrărilor, dar mai ales al investiției: aproximativ 10 milioane de euro. „Studiul de fezabilitate pentru construirea unui nou sediu al Gărzii de Coastă a fost realizat, suntem în faza de identificare a finanțării. Entitatea contractantă este Inspectoratul General al Poliției de Frontieră, având în vedere valoarea investiției. Va fi o clădire modernă, atotcuprinzătoare. O clădire reprezentativă, pentru o instituție reprezentativă, căci Garda de Coastă este unică în țară”, a subliniat comisarul șef Cicu. „Din momentul semnării contractului, căci cu siguranță va fi găsită sursa de finanțare, este o proiect realizabil, avem promisiunea că în doi ani vom fi mutați în noile birouri”, a adăugat directorul gărzii.



Concret, în curtea instituției de pe strada Zmeurei urmează să se facă „curățenie”, să fie dărâmate câteva clădiri vechi și ridicat un nou imobil, modern.

În altă ordine de idei, vor mai fi realizate investiții în modernizarea structurilor de la Agigea, Ostrov, Sulina, Tulcea, în prezent fiind realizate documentațiile din fazele DALI. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.5473 secunde