Se anunță schimbări! Polițiștii de frontieră, speriați că își pierd locurile de muncă!

9611
Se anunță schimbări! Polițiștii de frontieră, speriați că își pierd locurile de muncă! - fondschimbarilafrontiera2-1580499126.jpg

Articole de la același autor

Polițiștii de frontieră sunt alarmați: de câteva zile, prin Garda de Coastă circulă zvonuri cum că se pregătește o reorganizare, care va duce la desființarea unor sectoare. Inclusiv la nivelul SCOMAR, structura "vedetă" a instituției de la malul mării sunt preconizate schimbări. Directorul Laurențiu Cristian Cicu a explicat, pentru "Cuget Liber", că de fapt este vorba despre o "eficientizare a activității". 


În structurile din subordinea Gărzii de Coastă este agitație de aproximativ două săptămâni. Pe 13 ianuarie, la sediul Inspectoratului General al Poliției de Frontieră a avut loc o ședință unde s-a discutat, printre altele, despre nevoia de reorganizare. Un subiect discutat timp de doar câteva minute, spun reprezentanții sindicatelor care au fost prezenți, dar care, alături de evenimentele care au urmau, au darul de a-i alarma pe polițiștii de frontieră. E clar că se pregătesc schimbări, dar despre ce anume este vorba și, mai ales, câți dintre ei vor rămâne fără locuri de muncă? Acestea sunt întrebările pe care și le pun mulți! 


"Prin structuri se întâmplă una alta și se mai presară și multe variante de reorganizare, multe bârfe și multe interpretări. Adică: în toate structurile agitație maximă, multe rapoarte de mutare la cerere, apărute peste noapte și aprobate fulger; șușoteli pe la colțuri despre cum șeful X i-a dat asigurări lucrătorului Y că, «în caz de ceva, are loc de adăpost pentru el», desființăm anumite SPF-uri, desființăm STPF-urile, desființăm dispeceratele, desființăm SCOMAR-ul de la Garda de Coastă. Unele zvonuri sunt clar fabulații doar când le auzi, altele au o doză și logică și pot fi puse în practică. În realitate, pare că mișcări de trupe există, că se face ceva pe «din dos», cu eticheta «suntem în faza de analiză, căutăm variante, când le avem consultăm sindicatele». Între timp, nu se comunică nimic, oamenii sunt lăsați în ceață și agitați cu variante alarmante care circulă numai pe căi neoficiale sau lăsate să se înțeleagă din acțiunile piloșilor care-și caută locuri călduțe și bineînțeles că le găsesc", au semnalat reprezentanții Sindicatului ROPOL. 


SCOMAR, vizat de schimbări? "Nu desființare, ci îmbunătățire!"
Referitor la zvonurile care agită spiritele prin Garda de Coastă, am discutat cu directorul executiv, comisarul șef Laurențiu Cristian Cicu. Acesta a arătat că, într-adevăr, există niște proiecte de eficientizare a activității, dar în acest moment totul este la nivel de analiză, de discuții. "Căutăm soluții pentru eficientizarea activității, căutăm dacă sunt suprapuneri, care sunt competențele, dacă este încărcătură de sarcini. Deocamdată totul este la stadiul de analiză. Dar, orice s-ar întâmpla, factorul uman este principal și vom avea grijă de el. Vom avea grija ca nimeni să nu plece de lângă familie, să nu rămână fără loc de muncă. Vreau să mă fac bine înțeles, să înțeleagă oamenii că nu le este pus în pericol locul de muncă! Da, e posibil să fie mutări, dacă un anumit post nu mai corespunde cerințelor actuale, e posibil să fie luate măsuri. Dar nu va fi niciun om care să plece acasă, asta garantez 100%. Vom comasa, vom atribui alte sarcini, vom căuta soluții", a afirmat comisarul șef Laurențiu Cicu pentru "Cuget Liber". 


În ceea ce privește Sistemul Complex de Observare, Supraveghere și Control al Traficului la Marea Neagră (SCOMAR), comisarul șef Cicu a subliniat că nici nu se pune problema unei desființări. Din contră, în structură se vor face investiții în aparatură și soft-uri. "Eficientizarea vizează SCOMAR în sensul că gândim să îmbunătățim capacitățile sistemului prin extinderea posibilităților de detecție, prin achiziționarea de noi senzori, mai performanți. Nicidecum desființarea! La momentul actual, suntem al doilea stat din UE care are un astfel de sistem, unic la nivelul Mării Negre. Eficientizarea va însemna upgradarea senzorilor, a soft-urilor, care nu vor încurca omul, din contră, îl vor ajuta, și pe noi ca instituție totodată", a afirmat Laurențiu Cicu. 


Una dintre schimbările avute în vedere, spun sursele noastre, este desființarea Sectorului Poliției de Frontieră Tulcea, din cauză că zona de frontieră pe care o au în subordine este prea mică. Potrivit acelorași surse, polițiștii de frontieră nu ar rămâne fără posturi, ci vor fi redistribuiți în cadrul celorlalte structuri: dacă le refuză, urmează să fie puși la "dispoziție" până la găsirea altor funcții disponibile. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.4257 secunde