Scrisoarea unui deținut despre condițiile din penitenciar: "Mi-am bătut cuie în cap ca să scap de aici. Trăim printre gândaci și ploșnițe"

5480
2
Un deținut și-a bătut un cui în cap, în semn de protest față de lipsa condițiilor decente de trai din închisoare. Constantin Franiuc este deținut la Penitenciarul Tulcea se plânge cu privire la faptul că 12 persoane sunt nevoite să stea într-o camera de 24 mp, dar și că saltelele și paturile sunt vechi și rupte. 




"Îmi sunt încălcate drepturile, 4 mp de persoană, lipsa mobilierului, mese și scaune, lipsa depozitării veselei și alimentelor. 12 persoane sunt cazate într-o cameră de 24 mp, saltelele sunt deteriorate, vechi și pline de câlț, la fel și paturile. Trăim printre gândaci și ploșnițe, iar pereții sunt umezi și mucegăiți", se plânge Constantin Franiuc. 








Potrivit deținutului, un judecător i-a admis plângerea, iar conducerea penitenciarului dorește transferarea acestuia la Penitenciarul Arad. Pentru că are familia în Tulcea, Constantin Franciuc a ales o metodă de protest inedită, aceea de a-și bate un cui în cap. 






"Conducerea Penitenciarului vrea să mă transfere cu forța la Penitenciarul Arad. De disperare, mi-am introdus un cui în cap. Ei nu iau nicio măsură, spun că mi-am bătut cuiul fără nici un motiv. Legea spune ca deținuții să execute pedeapsa mai aproape de familie. Menționez că am cuiul în cap", amenință deținutul. 








Comentează știrea

Dragnea
11 aprilie 2017
La pușcărie cu penalii

Stați acolo că stați bine, ce ați ales în viață aia aveți! La muncă silnică cu voi !

Elena
11 aprilie 2017
Prostia doare!

Dacă se creează condiții prea bune...de drag o să vă doriți să stați la închisoare!!!Macar situația din penitenciare..să vă facă să nu vă mai doriți să puneți piciorul acolo..iar când veți fi la un pas de a comite o faptă..să vă aduceți aminte..unde puteți ajunge și ce condiții vă așteaptă!!!Acum doar nu ați vrea să fiți cazați la hotel de 3 stele!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.1109 secunde