Schimbări majore în asigurările auto! Cine râde și cine plânge după bani

2165
4
Schimbări majore în asigurările auto! Cine râde și cine plânge după bani - polita1-1482857594.jpg
Schimbări importante în privința asigurării obligatorii de răspundere civilă auto. Mai exact, actul care atestă existența asigurării RCA a fost schimbat începând cu data de 23 decembrie, iar polița de asigurare a fost înlocuită cu contractul RCA. 


Autoturismele vor putea fi conduse indiferent de cine a încheiat contractul RCA. Specialiștii spun că, astfel, se va putea ține o evidență mult mai bună a sistemului bonus-malus.
 
Este bine de știut că polițele RCA emise până la data de 22 decembrie își vor păstra valabilitatea, chiar dacă din 23 decembrie este folosit contractul RCA. 


Contractul RCA constituie titlu executoriu, potrivit actului normativ citat, pentru ratele scadente și neachitate de asigurat. Asta înseamnă că un asigurat poate fi executat silit mai ușor dacă nu-și plătește prima de asigurare, nefiind necesară acționarea acestuia în instanlă. 


"Mașina poate fi condusă de către oricine. Modificarea făcută este în sensul că va fi înlocuită polița cu contractul. Prin contract, există titlul executoriu, iar în caz de neplată, nu mai poți beneficia de asigurare. O altă modificare se referă la constituirea unui cazier al persoanelor care conduc mașina. Se vor introduce seria și numărul de buletin și aceste date vor fi stocate, fiind ținută o mai bună evidență asupra persoanelor cu bonus-malus", a declarat, pentru "Cuget Liber", Vali S., broker de asigurări. 


v v v


Contractul RCA poate avea și o valabilitate de doar o lună. Contractul RCA se poate încheia pentru o perioadă între o lună și 12 luni, multiplu de o lună, după cum dorește asiguratul. Totodată, beneficiile noilor modificări sunt de partea transportatorilor, care vor plăti prețuri scăzute pentru asigurări, față de restul șoferilor care vor avea parte de prețuri ceva mai "piperate", mai spun specialiștii. 


"Din luna septembrie, se pot încheia asigurări pentru o lună, până la 12 luni. Totuși, pentru o lună, șoferii vor plăti mai mult pentru asigurarea de 30 de zile, însă este o opțiune pentru cei care nu pot sta mult în țară, dar trebuie să conducă. Asiguratorii au făcut prețurile pe 6 luni cât pentru un an! Nu este avantajos pentru asigurările încheiate pe termen scurt. Se va vedea în timp dacă modificările sunt bune. Deocamdată, nu prea este în avantajul utilizatorului de rând, ci în avantajul transportatorilor. Le-au scăzut lor asigurările și ni le-au crescut nouă, celor mulți", ne-a mai precizat brokerul de asigurări. 


Comentează știrea

Un roman satul de minciunile politicienilor
28 decembrie 2016
bonus-malus

poate spune cineva fraierilor platitori de taxe,impozite RCA,etc ,ca nimeni nu scoate un cuvintel in presa sau pe vreun post de televiziune,faptul ca de vineri nu mai exista bonus pina la 14,adica 50la suta reducere,maxim este bonus 8,adica 32 la suta reducere.Cei care nu au avut evenimente multi ani si au ajuns prea departe vor plati mai mult pentru ca se intorc la bonus 8 si acolo vor ramane,deci bani mai multi cotizati la societatile de asigurari,puteti spune si s-au scumpit asigurarile.De minunea asta nu a auzit nici un reporter?

Cip
28 decembrie 2016
Gresit

De ce dupa seria si numarul cartii de identitate si nu dupa CNP. La schimbarea buletinului o luam iar de la 0 cu sistemul de bonusare al asiguratului ?

ady
28 decembrie 2016
Eu am opel cu numere de Bulgaria

Eu am opel cu numere de Bulgaria si ma doare in cot de rca-ul vostru

Gigi
28 decembrie 2016
Bg

Înscrieți mașinile în Bulgaria!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.9931 secunde