SCHIMBĂRI MAJORE / Iată cum se va da EXAMENUL AUTO

2543
2
SCHIMBĂRI MAJORE / Iată cum se va da EXAMENUL AUTO - masinascoaladesoferi-1371056280.jpg

Articole de la același autor

Cei care vor să obțină permisul de conducere vor da, mai nou, proba teoretică în aceeași zi în care se înscriu pentru examen. În plus, greșelile comise de candidat se vor "pedepsi" mai aspru. 

Candidații care vor să obțină permisul de conducere vor avea parte de surprize. În Monitorul Oficial a apărut un act normativ prin care condițiile impuse de lege se înăspresc. Aceasta, probabil, pentru a micșora numărul de candidați declarați "admis" și pentru mai buna pregătire a acestora în vederea examinării auto.

Proba teoretică, odată cu înscrierea

Cei care se înscriu pentru a obține permisul de conducere vor avea parte de o surpriză. În ziua în care te înscrii va trebui să susții și proba teoretică.

"Candidații vor susține proba teoretică în aceeași zi în care sunt înregistrați în aplicația informatică de examinare. În caz contrar, înregistrarea își pierde valabilitatea", se precizează în actul normativ.

Examinarea se va desfășura prin susținerea, succesivă, a probei teoretice și a probei practice, în zile diferite. De asemenea, probele teoretice pentru mai multe categorii pot fi susținute în aceeași zi.

Școlile de șoferi pot înscrie candidații

În plus, solicitarea și datele necesare înregistrării în aplicația informatică de examinare (înscriere) se pot transmite și de către școlile de șoferi în care aceștia au urmat cursurile de pregătire teoretică și practică. În această situație, cei care se află la prima examinare se vor prezenta pentru verificarea dosarului de examen, pentru fotografii și pentru susținerea probei teoretice în cel mult trei zile lucrătoare de la data transmiterii solicitării de către școala de conducători auto. În caz de neprezentare, solicitarea își pierde valabilitatea.

Greșelile comise de candidat, aspru sancționate

În anexa publicată în Monitorul Oficial apare și penalizarea greșelilor comise de către candidat. Mai nou, aceste penalizări s-au înăsprit, astfel că poți pica din trei mișcări greșite. Reamintim că în momentul în care acumulezi 21 de puncte de penalizare ești declarat "respins" automat.

Vei pica automat la proba practică dacă nu respecți regulile de circulație în privința depășirii sau dacă depășești în locuri și situații interzise, dacă nu acorzi prioritate de trecere, dacă nu respecți semnalele polițistului rutier și dacă nu respecți normele legale la trecerile la nivel cu calea ferată. De asemenea, te vei alege cu nouă puncte de penalizare dacă nu cunoști aparatura de bord a mașinii sau a comenzilor autovehiculului, dacă nu-ți menții direcția de mers, dacă nu te asiguri la schimbarea direcției de mers, dacă nu te asiguri la pătrunderea în intersecție sau dacă nu păstrezi o distanță suficientă față de vehiculul din față sau cel care vine din sens opus.

Modificările menționate au intrat deja în vigoare de la data publicării, adică de pe 11 iunie.

Comentează știrea

sofer
13 iunie 2013
permis auto

urgent,trebuie gandita o forma de reevaluare a soferilor de peste 60 ani.... multi dintre ei sunt bombe la volan, dpdv fizic abia merg pe strada si ii vezi apoi la volan... nu mai au reflexe,gandesc incet, etc...

blond la volan
13 iunie 2013
rgandire acordare permise

cred ca trebuie regandita modalitatea de evaluare psihologica a soferilor in general. Aia care nu inteleg de ce trebuie semnalizate manevrele, aia care isi cumpara sosea, aia nervosi ca mai sunt si alti participanti la trafic, aia chiori care nu vad trcerile de pietoni si oamenii de pe ele,etc

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6751 secunde