Schimbări la Pașapoarte și Permise, cu privire la plata taxelor!

1051
Schimbări la Pașapoarte și Permise, cu privire la plata taxelor! - fondplatapermisepasapoarte2-1600450436.jpg

Articole de la același autor

De la 1 octombrie, constănțenii interesați de obținerea permiselor auto sau de certificate de înmatriculare vor putea plăti taxele doar online. În felul acesta se dorește eliminarea cozilor de la ghișee.

Instituțiile statului român au nevoie de „modernizare”, de implementarea unor metode alternative de achitare a diverselor taxe. Au dovedit-o, din plin, în ultimele șase luni, căci de la declararea stării de urgență în contextul pandemiei de coronavirus, mulți români s-au trezit în situația ca, în ciuda impunerilor de distanțare socială, să fie nevoiți să stea la cozi imense. Pentru remedierea situației și pentru eliminarea hârțogăriei și statului la coadă, la începutul lunii septembrie a fost publicat în Monitorul Oficial OUG 152/2020, care vizează completarea unor acte normative prin extinderea categoriilor de plăți care pot fi realizate online. Concret, este vorba despre serviciile oferite de Serviciul Public Comunitar Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor și de Serviciul de Pașapoarte, care vor putea fi efectuate online, prin sistemul Ghișeul.ro.

„Modificările aduse schimbă locația unde se pot plăti taxele pentru obținerea pașapoartelor, în sensul că cei interesați pot plăti prin sistemul electronic de plăți, prin Ghișeul.ro, și prin casieriile CEC Bank, cât și prin toate self-pay-urile din oraș, unde înregistrează CEC Bank. Până acum nu exista această variantă, taxele puteau fi achitate doar la Trezorerie, la oficiile poștale și prin virament bancar, cu prezentarea dovezii plății. În prezent, se poate realiza plata de acasă doar prin Ghișeul.ro, dar se ușurează mult activitatea, căci oamenii vin cu dovada înregistrării plății și noi verificăm în timp real”, a afirmat comisarul șef Adrian Manea, șeful Serviciului de Pașapoarte Constanța.

Taxele pentru permise auto și certificate de înmatriculare, doar online!

Aceeași facilitate a plății online a fost introdusă și la Serviciul de Înmatriculări și Permise Auto. Cu mențiunea însă că în cazul acestei instituții plata la ghișeu și cea online vor funcționa în paralel în această lună, pentru ca de la 1 octombrie să rămână în vigoare doar plata în regim online, pentru obținerea permiselor de conducere și a certificatelor de înmatriculare.

„De la data de 1 octombrie, taxele aferente serviciilor oferite de Serviciul Public Comunitar Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor Constanța vor fi efectuate exclusiv în sistem online. În scopul încasării contravalorii permiselor de conducere, a certificatelor de înmatriculare și a autorizațiilor de circulație provizorie, este operațional contul RO94RNCB0082000367331018, deschis la BCR - sucursala Unirii, de către RA-APPS. Măsurile prevăzute în actul normativ fac parte dintr-o serie de intervenții necesare în vederea debirocratizării și simplificării serviciilor publice specifice, pe măsura creșterii gradului de digitalizare în România. Totodată, au fost inițiate demersuri pentru implementarea serviciilor electronice de plată, astfel încât să se mențină posibilitatea încasării tarifelor aferente acestor operațiuni și la sediile serviciilor publice comunitare teritoriale prin terminale automate. Până pe data de 30 septembrie, la ghișeele serviciilor publice comunitare regim permise de conducere și înmatriculare a vehiculelor, se vor menține modalitățile de încasare actuale, inclusiv numerar. După această dată, plățile nu vor mai putea fi efectuate, în numerar, la ghișee”, au arătat reprezentanții Instituției Prefectului Constanța.

În ceea ce privește încasarea sumelor reprezentând contravaloarea plăcilor cu numere de înmatriculare, taxele de păstrare combinație cu număr de înmatriculare sau tarif atribuire număr preferențial, modalitățile de plată nu se modifică, urmând a fi efectuate, în numerar, la ghișeele serviciilor publice comunitare.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.3246 secunde