Schimbări în conducerea Penitenciarului Poarta Albă. Directorul și-a dat demisia

314
Schimbări în conducerea Penitenciarului Poarta Albă. Directorul și-a dat demisia - penitenciarpoartaalba-1576625175.jpg

Articole de la același autor

Sistemul penitenciar are o nouă conducere, după ce ministrul Justiției, Cătălin Predoiu, a decis numirea în fruntea Administrației Naționale a Penitenciarelor a lui Tiberiu Ungureanu. Una dintre primele măsuri dispuse de noul șef al penitenciarelor a fost să viziteze unitatea de detenție din județul Constanța, în cursul zilei de miercuri, 11 decembrie. 
Deplasarea sa a survenit în contextul în care, în aceeași zi, un deținut a evadat de la un punct de lucru din municipiul Constanța, iar cu o zi înainte, un altul, încarcerat la Valea Seacă, se urcase pe clădirea secției și amenințase că se sinucide. 
Semn că noului director ANP nu i-a plăcut ce a găsit în penitenciarul din Constanța, în cursul zilei de joi, 12 decembrie, a dispus trimiterea unei "echipe de specialiști" care să "ofere sprijin, îndrumare și aplicare a unor măsuri optime privind identificarea și eliminarea factorilor de risc asociați siguranței deținerii și regimului penitenciar". De menționat că reprezentanții sindicatelor au semnalat, în repetate rânduri, probleme de ordin administrativ, atrăgând atenția atât asupra faptului că orele muncite nu erau pontate corespunzător, că nu li se răspundea la solicitări sau că șefii penitenciarului nu puneau în aplicare hotărâri judecătorești privind acordarea unor drepturi salariale. 


În urma măsurilor dispuse de la centru, comisarul șef de poliție penitenciară Petrică Bănuță, cel care a fost împuternicit la conducerea Penitenciarului Poarta Albă în urmă cu aproximativ șase luni, a decis să se retragă din fruntea unității. 
"În urma analizei efectuate la nivelul Administrației Naționale a Penitenciarelor, comisar șef de poliție penitenciară Petrică Bănuță, directorul Penitenciarului Constanța - Poarta Albă, a solicitat încetarea împuternicirii, începând cu data de 16.12.2019", au precizat reprezentanții ANP. 


În aceeași zi, în funcția respectivă a fost împuternicit comisarul șef de poliție penitenciară Constantin Bogdan Bădoiu. 
"Acesta a fost desemnat să coordoneze activitatea Penitenciarului Constanța - Poarta Albă până la noi dispoziții", au precizat reprezentanții administrației, pentru "Cuget Liber". 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6115 secunde