SCHIMBAREA DIN CODUL RUTIER CARE VA SCOATE DIN TRAFIC MII DE CONSTĂNȚENI

3947
5
SCHIMBAREA DIN CODUL RUTIER CARE VA SCOATE DIN TRAFIC MII DE CONSTĂNȚENI - mopedscuter3-1357573168.jpg
Începând cu data de 19 ianuarie, conducătorii de mopede vor trebui să dețină permise de conducere dacă vor mai vrea să se deplaseze cu un astfel de vehicul. Polițiștii constănțeni afirmă că această obligativitate vine ca urmare a numărului mare de accidente rutiere în care sunt implicate scutere. Școala de șoferi pentru mopede costă între 600 și 800 de lei. 


Categoria din care fac parte și mopedele se va numi "AM". Până acum, cei care voiau să meargă cu scuterul trebuiau să obțină un atestat de la o școală de șoferi. De pe 19 ianuarie, odată cu intrarea în vigoare a noului cod rutier, mopediștii vor fi obligați să facă școala de șoferi și, de asemenea, să dea un examen. 

Dosar penal pentru cei care nu se conformează

În cazul în care persoana respectivă deține deja un permis de conducere pentru alte categorii de vehicule, acesta nu va mai trebui să obțină un alt permis. Din acest an, doar bicicletele vor putea fi conduse fără să fie nevoie de permis. Permisul de conducere va fi valabil timp de 5-10 ani, iar atunci când va fi necesară reînnoirea, șoferii vor fi obligați să facă un control medical.

Cei care vor alege să conducă mopede fără să dețină un permis de conducere valabil se vor alege cu dosar penal.

Prin această ordonanță se dorește reducerea numărului de acci-dente, a gravității daunelor și a numărului de victime, precum și creșterea gradului de responsabilizare a acestui segment de șoferi.

Școala de șoferi pentru mopede ajunge la 800 de lei

"Școala de șoferi pentru mopede costă între 600 și 800 de lei. Până în prezent nu avem așa de mulți doritori. La câte mopede există în județul Constanța, ne așteptam la o cerere mai mare. Probabil că oamenilor încă nu le vine să creadă, mai așteaptă să vadă dacă chiar intră aceste prevederi legale", afirmă un instructor constănțean.

Examen cu polițistul pe urme

Cei care își doresc să obțină permisul de conducere, categoria A, pentru motocicletă, trebuie să se confrunte și cu proba traseului. Învățăceii vor da examenul în trafic, coordonați printr-o cască de un polițist. Omul legii va sta în autoturism, în spatele motoci-cletei, iar mașina va fi condusă de instructor. Astfel, va fi testată atât capacitatea de a conduce a persoanei examinate, cât și atenția sa distributivă. 


Comentează știrea

admirator
8 ianuarie 2013
pai cred ca ati gresit titlul

toti cei cu mopede sunt obligati sa scoata carnet de conducere, nu doar constantenii... sau cei care vor sa se plimbe cu~ prin Cta... Fiti fara grija! Cei ce vor sa se plimbe cu mopedul prin cta vor fi atacati de haitele de maidanezi, inainte ca politia sa poata face ceva... Dar poate ca ar fi buna prezentarea noii legi rutiere. Cum se rezolva cu cei care refuza sa-si faca analizele pentru a se dovedi ca este baut la volan? Cum se rezolva cu pedepsele cu suspendare pentru cei care omoara (unu sau mai multi) sau mutileaza oameni? Etc. Ce ati prezentat pina acum pare de bun simt, chiar daca nu convine unora.

x
14 ianuarie 2013
xx

si sa nu ne oprim aici, cum ramane cu agresiunea in trafic ? cum ramane cu cei care mai spera ca o mica spaga le rezolva lipsa de indemanare ? cum ramane cu cei care muta trecrea de pietoni daca lovesc pe cineva cu masina ? cum ramane cu ligheanele bulgaresti si soferii lor kamikaze, merg la risc, se cred de neatins ! As atinge eu pe cativa din ei, doar daca as gasi masina potrivita...!!

Răspuns la: pai cred ca ati gresit titlul
Adăugat de : admirator, 8 ianuarie 2013
toti cei cu mopede sunt obligati sa scoata carnet de conducere, nu doar constantenii... sau cei care vor sa se plimbe cu~ prin Cta... Fiti fara...
geo
15 ianuarie 2013
scump domne

baaaaa cu 800 lei imi iau categoria b, asta cu mopede, mai taie tata la pret, este hotieeeeeeeeeeeee

PETITIEONLINE
15 ianuarie 2013
Ajunge cu epurarile comuniste din Autoritatea Navala Romana

Ajunge cu epurarile comuniste din Autoritatea Navala Romana 16/12/2012 Categorie: Guvernare, administrativ, Infrastructura, transporturi, Social. Destinatar: Ministerul Transporturilor http://www.petitieonline.ro/petitie/47950153

honda nsr 125 fairing
2 iunie 2014
honda nsr 125 fairing

Honda is about to launch a revamped version of its CBR 150R (Honda K45), according to reports from Indonesian blogs. Highlights of the face lift include dual headlamps and new fairing design inspired by its brothers CBR250R and CBR300R. honda nsr 125 fairing http://hondavfrfairings.tripod.com

Articole pe aceeași temă

Joi, 11 Octombrie 2012
Stire din Eveniment : Mopedist rănit la Lumina
Pagina a fost generata in 1.6662 secunde