Schimb de experiență între pompierii francezi și cei români

192
Schimb de experiență între pompierii francezi și cei români - schimbde-1473697722.jpg
Vizita de lucru a delegației pompierilor francezi la Inspectoratul General pentru Situații de Urgență a luat sfârșit. Activitatea, derulată în perioada 5-9 septembrie a reprezentat un schimb de bune practici în domeniul situațiilor de urgență, ocazie cu care specialiștii țărilor partenere au purtat discuții asupra procedurile de intervenție specifice tipurilor de risc aflate în gestionare.


De asemenea, pe durata celor cinci zile, 16 pompieri români au participat la sesiunea de pregătire susținută de către omologii francezi, ce a vizat tactici operative și etape procedurale utilizate la stingerea incendiilor de pădure.


Cu experiență vastă în gestionarea acestui tip de intervenții, salvatorii francezi le-au prezentat colegilor din România, modul de organizare și funcționare a departamentelor din care fac parte, structura echipajelor de intervenție, precum și procesul de formare a personalului implicat în stingerea incendiilor de pădure.


Evenimentul reprezintă o continuare a modulului de pregătire început în anul 2014, de care au beneficiat mai mulți experți din IGSU și unitățile subordonate, cu atribuții în gestionarea situațiilor de urgență gene-rate de incendiile la fondul forestier.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 1.2805 secunde