Scenariu pervers! S-a dat tâlhărit pentru a jecmăni o firmă de asigurări

928
Scenariu pervers! S-a dat tâlhărit pentru a jecmăni o firmă de asigurări - talhariefirma-1477587988.jpg

Articole de la același autor

A sunat la Poliție și a reclamat că a fost victima unui jaf petrecut chiar în fața casei sale. Cu glasul tremurând, un bărbat de 33 de ani, din Constanța, le-a povestit oamenilor legii că un hoț s-a năpustit asupra sa și i-a furat telefonul mobil de ultimă generație. Și pentru că povestea avea nevoie de martori ca să pară credibilă, acesta și-a pus soția să depună o declarație în acest sens.

Așa arată scenariul bine pus la punct de un constănțean a cărui intenție era să obțină un nou telefon mobil de la o firmă cu care încheiase o poliță de asigurare. După verificări și cercetări, s-a stabilit că poveștile lui sunt false. Și de aici începe coșmarul pentru victima închipuită, căci autoritățile o vor în arest preventiv. 


Așadar, conform probelor administrate până în acest moment, în ziua de 6 mai, bărbatul în cauză a adresat organelor din cadrul Poliției Municipiului Constanța - Biroul de Investigații Criminale o plângere penală, cu privire la faptul că, în noaptea de 5 mai a acestui an, în jurul orelor 23.00, în timp ce se afla în fața imobilului în care locuiește, o persoană necunoscută l-ar fi deposedat de un telefon mobil marca Samsung Galaxy A3 Gold, și nu cu vorba bună, ci prin violențe. 


Conștient de faptul că sesizarea era doar o invenție, în perioada imediat următoare a ticluit probe, respectiv declarație de persoană vătămată, cercetare la fața locului, inventând până și detalii cu privire la locul comiterii faptei și direcția în care a fugit presupusul tâlhar. 


De asemenea, a determinat-o pe soție să sesizeze Poliția, în scris, cu privire la presupusa infracțiune de tâlhărie calificată.

"Pe 6.05.2016, cu intenție, a determinat-o pe soția sa, titulara poliței de asigurare a bunului, să săvârșească, fără vinovăție, o faptă prevăzută de legea penală, respectiv infracțiunea de înșelăciune, în sensul că a indus în eroare reprezentanții Fandu Holdings Limited, prin prezentarea ca adevărată a situației nereale conform căreia în noaptea de 05.05.2016, în jurul orelor 23.00, inculpatul ar fi fost deposedat prin violență de un telefon mobil marca Samsung Galaxy A3 Gold, bun ce era asigurat împotriva sustragerii, de către societatea sus menționată, cu consecința obținerii în mod injust a unui nou telefon mobil, în baza contractului de asigurare", explică reprezentanții Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanța. 


Toate bune și frumoase până ieri, când Parchetul de pe lângă Judecătoria Constanța a sesizat judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Judecătoriei Constanța cu propunere de arestare preventivă, pentru săvârșirea infracțiunilor de "inducere în eroare a organelor judiciare și participație improprie la săvârșirea de înșelăciune". 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.3092 secunde