€ 4.7231
£ 5.2496
$ 4.2103

Scăpați de timbrul de mediu, constănțenii dau năvală la Înmatriculări Auto

Ştire online publicată Miercuri, 08 Februarie 2017. Autor: Sorin HULUBEI
Eliminarea timbrului de mediu i-a determinat pe foarte mulți constănțeni să se gândească la achiziționarea unui autoturism second-hand, de pe piața din Occident, iar pe cei care au deja mașinile înscrise în Bulgaria să le reînmatriculeze în țară. 


Astfel, ghișeele Serviciului Înmatriculări au fost luate cu asalt, în fiecare dimineață fiind prezenți aproximativ 150 de constănțeni. Pentru ca solicitările oamenilor să fie rezolvate, lucrătorii Serviciului Permise și Înmatriculări Auto Constanța lucrează peste program, iar în această perioadă nu-și pot lua concedii. 


Pentru a preîntâmpina probleme legate de valul mare de șoferi care vor veni la ghișee, constănțenii au posibilitatea, încă de la începutul lunii, să se programeze on-line pentru a-și înmatricula mașinile, pe site-ul Instituției Prefectului. De asemenea, tot on-line se poate verifica gradul de ocupare a ghișeelor. 


„Fiecare cetățean poate să-și aleagă o zi, respectiv o oră, la care să se prezinte pentru depunerea documentelor. În acest fel, evită aglomerația de la ghișeu și practic nu are de stat decât 5-10 minute pentru depunerea documentelor. Deja avem ocupate prin acest sistem zilele de lucru până în 18 februarie, ceea ce înseamnă că cetățenii au primit favorabil această variantă. 


Dacă-și va dovedi utilitatea, dorim să extindem programul și la permise de conducere, acolo unde avem destule solicitări. Realitatea demonstrează până acum că este o soluție bună”, ne-a precizat comisarul șef Marian Tudose, șeful Compartimentului Permise de Conducere din cadrul Serviciului Permise și Înmatriculări Auto Constanța. 


Înmatriculări la foc continuu 
În anul 2016, peste 100.000 de cetățeni au călcat pragul Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor Constanța. Potrivit comisarului șef Marian Tudose, numărul solicitărilor va fi net superior în anul 2017. 
„Am reușit să ocupăm câteva din locurile vacante, prin concurs, în cursul anului 2016, în luna decembrie. Ne bucură acest lucru, însă având în vedere volumul mare de muncă, trebuie să depunem în continuare eforturi susținute. Practic, în această perioadă, colegii mei sunt nevoiți să nu-și mai ia concendii de odihnă și să lucrăm la foc continuu și de multe ori chiar și peste orele de program”, a mai declarat, pentru „Cuget Liber”, comisarul șef Marian Tudose. 


RAR anunță creșterea numărului de programări 
Sute de constănțeni stau zilnic la cozi mari, la sediul Registrului Auto Român din Constanța. Printre ei se află și mulți șoferi care vor să-și înmatriculeze automobilele cu numere de Bulgaria. 


„RAR a stabilit ore suplimentare în reprezentanțele unde se impune acest lucru pentru ca programul cu clienții să nu fie perturbat. Mai mult decât atât, se lucrează în schimburi acolo unde numărul de prestații solicitate depășeste posibilitățile de a ne rezuma la programul standard. 


În ciuda creșterii numărului de programări în contextul menționat, Registrul Auto Român nu va face rabat de la calitatea prestațiilor. Cu maximă prudență ne asigurăm că nu va primi undă verde la inspecție niciun autovehicul second-hand care nu corespunde perfect din punct de vedere tehnic”, se arată într-un comunicat de presă al instituției.


Distribuie :

Articole de la acelaşi autor

Top ştiri din ultimele 7 zile

ziare & stiri Revista presei
Pagina a fost generata in 0.8164 secunde