SCĂPAT DIN INFERN! Român ajutat sa scape din Siria

255
SCĂPAT DIN INFERN! Român ajutat sa scape din Siria - syriancivilwargetty-1500565305.jpg

Articole recomandate

Operațiune specială pentru salvarea unui român din Siria, o țară unde războiul civil nu încetează de șase ani și unde s-au inflitrat și mulți teroriști din gruparea Stat Islamic. Ministerul de Externe a adus acasă un bărbat din Siria.



Chiar dacă autoritățile române nu au oferit mai multe detalii despre acest român, dar ceea ce știm sigur este că a fost repatriat prin Turcia. Apelul de salvare a fost făcut anul trecut, însă abia de curând bărbatul a ajuns acasă.

De la izbucnirea conflictului în Siria, 729 de cetățeni români au fost repatriați, transmite Digi24.ro.

Spre deosebire de majoritatea statelor europene, România și-a păstrat Ambasada de la Damasc. Și nu doar atât, dar acordă asistență și protecție consulară inclusiv cetățenilor din Australia, Canada, Franța, Republica Moldova și Portugalia.

Ministerul Afacerilor Externe recomandă ferm cetățenilor români aflați în zone de conflict să părăsească zona și să țină legătura cu misiunile României.

De asemenea, MAE sfătuiește pe cei care vor să plece din țară sau sunt plecați deja să folosească aplicația Călătorește în siguranță și serviciul de alertă prin SMS care face parte din campania Un SMS îți poate salva viața.

De la izbuncnirea conflictului și până acum, peste 320.000 de oameni au fost uciși în războiul din Siria. Cel puțin 14.000 sunt copii.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.9655 secunde