€ 4.756
£ 5.4872
$ 4.2421

Mai multe ştiri online:

Scandalul corvetelor ajunge pe masa judecătorilor! Curtea de Apel Constanța, așteptată să ia o decizie

Ştire online publicată Miercuri, 16 Ianuarie 2019. Autor: Cuget Liber Online.
La Curtea de Apel Constanța începe, astăzi, procesul pe fond în dosarul în care Șantierul Naval Constanța, în calitate de reclamant, a acționat în instanță Guvernului României, prin Ministerul Apărării Naționale, solicitând anularea licitației pentru corvete, informează realitatea.netSolicitarea de anulare a licitației pentru corvete cerută de Șantierul Naval Constanța, în calitate de reclamant, împotriva Guvernului României, prin Ministerul Apărării Naționale, are termen azi la Curtea de Apel Constanța.

Acțiunea se bazează pe faptul că norme europene privind achizițiile publice ar fi încălcate în acest caz.

Potrivit datelor oficiale, prezentate în portalul Curții de Apel Constanța, dosarul, de contencios administrativ și fiscal, a fost deschis la Secția a II-a civilă de către Șantierul Naval Constanța SA, în calitate de reclamant, împotriva Guvernului României, prin Ministerul Apărării Naționale.

Dosarul este în stadiul procesului de fond, obiectul acestuia fiind „anulare acte administrativ cu caracter normativ".

Dosarul figurează ca fiind înregistrat la data de 19 octombrie 2018.

Prin acesta, Șantierul Naval Constanța SA solicită anularea în tot a HG nr. 48 / 2018", act normativ care fundamentează derularea procedurii de achiziție aferentă Programului de înzestrare esențial „Corvetă multifuncțională".

Ministrul Apărării Naționale, Gabriel Leș, declara că nu se putea lua o hotărâre în termen în privința achiziției noilor corvete, având în vedere faptul că Șantierul Naval Constanța a atacat în contencios-administrativ hotărârea de guvern privind programul de înzestrare.

Ministerul Apărării Naționale anunța, vineri seară, că a suspendat procedura de achiziție a corvetelor multifuncționale și că a sesizat Parchetul Militar de pe lângă Curtea Militară de Apel, „în temeiul unor suspiciuni rezonabile privind derularea în deplină legalitate a procedurii".

Decizia a venit în condițiile în care Gabriel Leș, anunța, la finalul anului 2018, că termenul limită pentru luarea unei decizii privind achiziția corvetelor era 12 ianuarie.

Distribuie :

Top ştiri din ultimele 7 zile

Social
vineri, 19 aprilie Foto : A murit unul dintre cei mai gospodari primari din judetul Constanța 3739 vizite, 0 comentarii A murit unul dintre cei mai gospodari primari din judetul Constanța
Cultură-Educație
vineri, 19 aprilie Foto : "Sunt prea multe și prea dese schimbările". Dar de buget nu vorbește nimeni? 1254 vizite, 0 comentarii "Sunt prea multe și prea dese schimbările". Dar de buget nu vorbește nimeni?
Economie
vineri, 19 aprilie Foto : Shipping-ul internațional declară  război corupției din porturile lumii 1104 vizite, 0 comentarii Shipping-ul internațional declară război corupției din porturile lumii
ziare & stiri Revista presei
Inchide
Pagina a fost generata in 0.7748 secunde