SCANDALUL CAPIDAVA. CJC va recupera prejudiciul cauzat de firma care trebuia să consolideze situl arheologic!

Marţi, 30 Iunie 2020, 13:39
440
Consiliul Județean Constanța a câștigat procesul intentat împotriva firmei care trebuia să restaureze și să consolideze situl arheologic Capidava și va recupera prejudiciul creat județului Constanța de aceasta. Este vorba despre SC Mara Construct SRL, care a câștigat în 2014 contractul pentru proiectul "Restaurarea, consolidarea, protecția, conservarea și punerea în valoare a sitului arheologic Cetatea Capidava". Lucrările realizate au fost însă de mântuială și au pus în pericol situl arheologic. Din 2015, firma a fost implicată într-un litigiu penal, fiind incriminată de Direcția Națională Anticorupție că reprezentanții societății au încercat să înșele statul. La solicitarea DNA, CJC s-a constituit parte civilă pentru recuperarea sumei de 36.927.468,87 lei. 


Astfel, s-a decis rezilierea Contractului de execuție încheiat între UAT Județul Constanța și S.C. Mara Construct SRL.
În anul 2016, Tribunalul Constanța a deschis procedura de insolvență asupra societății amintite. În cadrul acestei proceduri, UAT Județul Constanța a contestat Tabelul preliminar al creanțelor și a solicitat înscrierea la masa credală cu suma totală de 57.066.443,21 lei. 


Prin Decizia Civilă nr. 182/ 29.06.2020 a Curții de Apel Constanța, rămasă definitivă, se admite contestația UAT Județul Constanța în sensul înscrierii la masa credală cu suma integrală a Proiectului. 


"Mereu am avut încredere în instanțele judecătorești și în faptul că vom recupera prejudiciul creat de S.C. Mara Construct. Încasarea acestei sume reprezintă o victorie pentru noi, pentru locuitorii județului, cultura și turismul din zonă. Sunt convins că, în ciuda tergiversărilor, independente de voința Consiliului Județean Constanța, acest obiectiv major va fi finalizat și va reprezenta încă o pagină de istorie păstrată pentru noi și generațiile viitoare. Cu toată încrederea, Constanța va merge înainte și eu voi depune orice efort pentru ca oricine prejudiciază Consiliul Județean Constanța și implicit locuitorii județului să răspundă pentru faptele săvârșite", a declarat președintele Consiliului Județean Constanța, Marius Horia Țuțuianu.


Pagina a fost generata in 0.2871 secunde