Românii au protestat degeaba

Scandalos! Legea grațierii a primit aviz favorabil. Violatori, criminali și corupți, scoși la grămadă din pușcării

10465
3
Scandalos! Legea grațierii a primit aviz favorabil. Violatori, criminali și corupți, scoși la grămadă din pușcării - protestordonantagratieresicodpen-1493814505.jpg
Aviz favorabil din partea Comisiei juridice, de numiri, disciplină, imunități și validări pentru amendamentele propuse de senatorul PSD, Liviu-Tit Brăiloiu la proiectul de lege pentru grațierea unor pedepse și a unor măsuri educative privative de libertate.


Astfel, se grațiază în întregime pedepsele aplicate persoanelor care au împlinit vârsta de peste 70 de ani și se grațiaza în parte, cu ½ pedepsele cu închisoare între 6 și 10 ani aplicate persoanelor condamnate care au împlinit vârsta de 60 de ani.


Pedepsele cu închisoarea, stabilite prin hotărâri definitive, se grațiază după cum urmează: în întregime, pedepsele de până la 3 ani, inclusiv; în parte, cu 3 ani, pedepsele cu închisoare mai mari de 3 ani, dar care nu depășesc 10 ani, inclusiv. 


Nu se grațiază pedepsele cu închisoare a căror executare este suspendată condiționat sau sub supraveghere, în condițiile legii. Proiectul de lege pentru grațierea unor pedepse și a unor măsuri educative privative de libertate a fost înregistrat la Senat pe 31 ianuarie 2017 și a obținut deja aviz favorabil din partea Consiliului Legislativ, al Comisiei pentru constituționalitate, libertăți civile și monitorizare a executării hotărârilor Curții Europene a Drepturilor Omului și al Comisiei pentru drepturile omului, culte și minorități.  


Comentează știrea

cititor
3 mai 2017
gratieri legale

bravo celor gratiati, cei peste 65 ani si mai ales cei cu pile trebuie sa fie gratiati indiferent de ce fac!!

Alin
3 mai 2017
Asta e discriminare

E normal sa esim in strada ,e cu dedicatie

Andrei.g
4 mai 2017
Meh

Daca stiam nu furam si eu ceva anul trecut?! :O si astia bulangii nu zic nimic..

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.6098 secunde