Scandal sexual la ISU Dobrogea. Subalternii se plâng, comandanții se fac că plouă

2126
5
Scandal sexual la ISU Dobrogea. Subalternii se plâng, comandanții se fac că plouă - fondscandaldeproportii-1433786194.jpg

Articole de la același autor

Un nou scandal de proporții pătează imaginea Inspectoratului pentru Situații de Urgență "Dobrogea"! În cursul anului trecut o angajată a ISU "Dobrogea" a sesizat IGSU după ce ar fi fost hărțuită sexual de către adjunctul lt. col. Ion Vlăduț. 


Acestea nu ar fi singurele acuzații la adresa militarului aflat în conducere. Potrivit "Evenimentul Zilei", Ion Vlăduț este acuzat și de dis-criminare pe criterii religioase și abuz în serviciu. Cea care a făcut sesizarea nu ar fi singura angajată hărțuită sexual, însă celelalte tinere nu au avut curajul să ceară ajutor. Cei care au confirmat spusele tinerei nu au avut o viață ușoară de atunci, deoarece ei ar fi fost amenințați de cel acuzat. Potrivit evz.ro tatăl tinerei l-a abordat personal pe lt. col. Ion Vlăduț și l-a rugat să nu se mai ia de fiica lui. 


În urma sesizării, o comisie de la București a făcut verificări. "Conform atribuțiilor specifice noi coordonăm toate inspectoratele din teritoriu și au fost făcute verificări și la Constanța unde au fost urmărite anumite aspecte pro-fesionale. A fost un grup de lucru, o comisie, dar nu vă pot da detalii deoarece sunt lucruri interne. În urma verificărilor au fost dispuse anumite măsuri în consecință în funcție de confirmarea aspectelor semnalate", a declarat, pentru Cuget Liber, lt. Ovidiu Cătălin Chircă, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului General pentru Situații de Urgență. 


Discriminare religioasă
Mai mulți angajați au reclamat că lt. col. Ion Vlăduț face discriminări și cere probe care să demonstreze că au o anumită religie. Conform "Evenimentul Zilei" adjunctul a dat și niște rezoluții în acest sens: "Rog ca Biroul de Resurse Umane să verifice dacă ofițerul este înregistrat în baza de date ca având religia musulmană", respectiv "subofițerul să facă dovada că este de religie musulmană". 


"Problemele scoase astăzi pe tapet au fost verificate în urma unei petiții făcută de cadrele de aici anul trecut, în octombrie. Pentru ceea ce s-a confirmat s-au luat măsuri. Dacă se confirma hărțuirea sexuală nu mai era în funcție de mult. În ceea ce privește discriminarea nu a fost făcută nicio sesizare. Am înțeles că există niște rapoarte și rezoluții, dar trebuie să verificăm să vedem despre ce e vorba. Adjunctul a fost sancționat atunci pentru nerespectarea în totalitate a atribuțiilor de serviciu", a declarat, pentru Cuget Liber, colonelul Gheorghe Constantin, șeful ISU "Dobrogea".


Neagă cu vehemență
Contactat telefonic, lt.col. Ion Vlăduț a precizat că nu mai dorește să declare nimic. "Nu vreau să mai comen-tez. Am spus poziția mea, că neg cele reclamate. Activitatea mea a fost și este evaluată de superiori", ne-a declarat acesta. Ca și punct de vedere pentru "Evenimentul Zilei", militarul a negat cu vehemență acuzațiile și a precizat că totul este o conspirație împotriva lui. "Este o conspirație împotriva mea, din partea unor oameni care vor să schimbe prim adjunctul. Fabulații. Exclus. Nu-mi aduc aminte. Exclus, nu sunt un zmeu care mănâncă oameni. Nu știu cine sunt martorii la hărțuirea sexuală, iar acuzele sunt fabulații", a declarat adjunctul ISU Dobrogea pentru evz.ro. 


Comentează știrea

ionut
9 iunie 2015
el

A fost sanctionat si I s a ridicat sanctiunea sa se verifice dosarul.comisiei de la Bucuresti unde a fost totul aranjat...si tot colegei I s a atras atentia..in functie numai trebuia sa sa fie demult

2. Comentariu marcat ca fiind necorespunzător

Acest comentariu contravine regulilor și condițiilor de utilizare a site-ului CugetLiber.ro. Conținutul lui poate fi inadecvat sau chiar ofensator pentru vizitatori. Daca ai luat la cunoștință avertismentul și dorești să citești acest comentariu pe propria răspundere click aici.

Preput
9 iunie 2015
Vladut

se pregateste sa stinga incendiile cu druga din dotare.

cata
9 iunie 2015
Cautam colaboratori seriosi

Cautam colaboratori seriosi! Ofertă speciala pentru cei care vor să faca bani in timpul liber sau full-time. Vei lucra intr-o echipa cu experientă, iar rezultatele sunt deja dovedite. Te vei convinge imediat ca ai facut cea mai buna alegere! Pentru mai multe detalii, cauta-ma acum la adresa de email: [email protected]

rodica
9 iunie 2015
cautam colaboratori seriosi!

Cautam colaboratori seriosi! Ofertă speciala pentru cei care vor să faca bani in timpul liber sau full-time. Vei lucra intr-o echipa cu experientă, iar rezultatele sunt deja dovedite. Te vei convinge imediat ca ai facut cea mai buna alegere! Pentru mai multe detalii, cauta-ma acum la adresa de email: [email protected]

Articole pe aceeași temă

Marţi, 09 Iunie 2015
Stire din Eveniment : BMW în flăcări!
Vineri, 05 Iunie 2015
Stire din Eveniment : Scandal de amploare în club!
Pagina a fost generata in 1.1577 secunde