Scandal sexual la ISU Dobrogea. Subalternii se plâng, comandanții se fac că plouă

Luni, 08 Iunie 2015
2016
Un nou scandal de proporții pătează imaginea Inspectoratului pentru Situații de Urgență "Dobrogea"! În cursul anului trecut o angajată a ISU "Dobrogea" a sesizat IGSU după ce ar fi fost hărțuită sexual de către adjunctul lt. col. Ion Vlăduț. 


Acestea nu ar fi singurele acuzații la adresa militarului aflat în conducere. Potrivit "Evenimentul Zilei", Ion Vlăduț este acuzat și de dis-criminare pe criterii religioase și abuz în serviciu. Cea care a făcut sesizarea nu ar fi singura angajată hărțuită sexual, însă celelalte tinere nu au avut curajul să ceară ajutor. Cei care au confirmat spusele tinerei nu au avut o viață ușoară de atunci, deoarece ei ar fi fost amenințați de cel acuzat. Potrivit evz.ro tatăl tinerei l-a abordat personal pe lt. col. Ion Vlăduț și l-a rugat să nu se mai ia de fiica lui. 


În urma sesizării, o comisie de la București a făcut verificări. "Conform atribuțiilor specifice noi coordonăm toate inspectoratele din teritoriu și au fost făcute verificări și la Constanța unde au fost urmărite anumite aspecte pro-fesionale. A fost un grup de lucru, o comisie, dar nu vă pot da detalii deoarece sunt lucruri interne. În urma verificărilor au fost dispuse anumite măsuri în consecință în funcție de confirmarea aspectelor semnalate", a declarat, pentru Cuget Liber, lt. Ovidiu Cătălin Chircă, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului General pentru Situații de Urgență. 


Discriminare religioasă
Mai mulți angajați au reclamat că lt. col. Ion Vlăduț face discriminări și cere probe care să demonstreze că au o anumită religie. Conform "Evenimentul Zilei" adjunctul a dat și niște rezoluții în acest sens: "Rog ca Biroul de Resurse Umane să verifice dacă ofițerul este înregistrat în baza de date ca având religia musulmană", respectiv "subofițerul să facă dovada că este de religie musulmană". 


"Problemele scoase astăzi pe tapet au fost verificate în urma unei petiții făcută de cadrele de aici anul trecut, în octombrie. Pentru ceea ce s-a confirmat s-au luat măsuri. Dacă se confirma hărțuirea sexuală nu mai era în funcție de mult. În ceea ce privește discriminarea nu a fost făcută nicio sesizare. Am înțeles că există niște rapoarte și rezoluții, dar trebuie să verificăm să vedem despre ce e vorba. Adjunctul a fost sancționat atunci pentru nerespectarea în totalitate a atribuțiilor de serviciu", a declarat, pentru Cuget Liber, colonelul Gheorghe Constantin, șeful ISU "Dobrogea".


Neagă cu vehemență
Contactat telefonic, lt.col. Ion Vlăduț a precizat că nu mai dorește să declare nimic. "Nu vreau să mai comen-tez. Am spus poziția mea, că neg cele reclamate. Activitatea mea a fost și este evaluată de superiori", ne-a declarat acesta. Ca și punct de vedere pentru "Evenimentul Zilei", militarul a negat cu vehemență acuzațiile și a precizat că totul este o conspirație împotriva lui. "Este o conspirație împotriva mea, din partea unor oameni care vor să schimbe prim adjunctul. Fabulații. Exclus. Nu-mi aduc aminte. Exclus, nu sunt un zmeu care mănâncă oameni. Nu știu cine sunt martorii la hărțuirea sexuală, iar acuzele sunt fabulații", a declarat adjunctul ISU Dobrogea pentru evz.ro. 


Pagina a fost generata in 0.2122 secunde