SCANDAL SEXUAL FĂRĂ PRECEDENT ÎN JUSTIȚIE! Acuzații grave la adresa unui procuror

358
SCANDAL SEXUAL FĂRĂ PRECEDENT ÎN JUSTIȚIE! Acuzații grave la adresa unui procuror - 6140493678171600-1516952643.jpg
George Bucurică, procuror la Parchetul Judecătoriei Oravița, este acuzat de hărțuire sexuală de una dintre părțile dintr-un dosar pe care îl investiga. În spațiul public au apărut mai multe înregistrări ale discuțiilor avute de cei doi, magistratul fiind chemat de conducere pentru explicații. Procurorul general Augustin Lazăr a sesizat Inspecția Judiciară cu privire la săvârșirea unor abateri disciplinare de către George Bucurică.


Magistratul a fost chemat la Parchetul General, pentru a da explicații referitoare la înregistrările care au apărut în spațiul public și la dosarul instrumentat de Parchetul Curții de Apel Craiova, în care o femeie acuza că ar fi fost hărțuită de magistrat.


În urma aspectelor semnalate de mass-media cu privire la procurorul Bucurică, Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție a dispus efectuarea unui control în vederea verificării mai multor aspecte referitoare la conduita și activitatea magistratului în cauză.


"În cursul zilei de 25 ianuarie 2018, procurorul general al Parchetului de pe lângă Înalta de Curte de Casație și Justiție a dispus încetarea delegării din funcția de prim-procuror al Parchetului de pe lângă Judecătoria Oravița a domnului Bucurică Radu George, urmând ca acesta să revină la Parchetul de pe lângă Tribunalul Caraș-Severin.


Totodată, procurorul general al Parchetului de pe lângă Înalta de Curte de Casație și Justiție a dispus sesizarea Inspecției Judiciare cu privire la săvârșirea de către magistratul în cauză a abaterilor disciplinare prevăzute de art. 99 lit.a și lit.c din Legea nr. 303/2004 privind statutul judecătorilor și procurorilor, respectiv manifestările care aduc atingere onoarei sau probității profesionale ori prestigiului justiției, săvârșite în exercitarea sau în afara exercitării atribuțiilor de serviciu și atitudinile nedemne în timpul exercitării atribuțiilor de serviciu față de colegi, celălalt personal al instanței sau al parchetului în care funcționează, inspectori judiciari, avocați, experți, martori, justițiabili ori reprezentanții altor instituții", se precizează într-un comunicat de presă.


De asemenea, la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție se efectuează în continuare verificări cu privire la cauze instrumentate de procurorul George Bucurică, dar și cu privire la cauze înregistrate la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Timișoara având ca obiect plângerile penale formulate împotriva acestuia.


Cazul a fost făcut public de Antena3, fiind prezentate mai multe înregistrări în care ar apărea procurorul făcându-i avansuri femeii care a depus plângerea. După apariția înregistrărilor, procurorul general al României a dispus cercetări disciplinare.


Femeia care a depus plângerea ar fi fost parte într-un dosar instrumentat de procurorul George Bucurică. Sesizarea a fost depusă la Parchetul Curții de Apel Timișoara, scrie romaniatv.net


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.3547 secunde